Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Forskningskoordinator Aida Bikic

Vil plante forskningslysten

Aida Bikic, psykolog ved Børne- og Ungdomspsykiatri Augustenborg, forskningskoordinator for børne- og ungdomspsykiatrien i Sønderjylland.

aida.bikic@rsyd.dk

Forskningskoordinator

Aida Bikic er uddannet psykolog fra Århus Universitet, og samtidig med at hun skrev sit speciale var hun ansat i PPR i Sønderborg Kommune. I 2008 efter endt uddannelse blev hun ansat i Augustenborg.

På det forskningsmæssige område har hun været assistent for en ph.d. studerende, der forskede i stabiliteten af intelligens hos børn.

Computertræning
Hun har selv beskæftiget sig med, hvordan kognitiv forstyrrelse hos unge med skizofreni kan forbedres gennem computer-træning. Ved at bruge computeren træner skizofrenipatienten sin hukommelse, sin koncentrationsevne og sin opmærksomhed, hvilket kan medføre en bedre funktion i hverdagen.

Af konkrete projekter er hun i gang med et pilotprojekt om kognitive vanskeligheder for unge med ADHD, hvor computer-program teknikken fra projektet med skizofrene bliver benyttet.

Viser teknikken at have samme effekt på unge med ADHD som hos unge med skizofreni, skal den tænkes som en alternativ eller supplerende behandling af ADHD til den medicinske behandling.

Fokus på sønderjysk forskning
Som forskningskoordinator på det børne- og ungdomspsykiatriske område i Sønderjylland er det Aida Husejinovics opgave at skabe større fokus på forskning. Et område, der traditionelt set ikke har stået så stærkt i Sønderjylland.

Hendes ambition er at udbrede forskningstankerne til resten af sygehuset og plante lysten til at forske hos sygehusets øvrige klinikere.

Aida Bikic har tillige et tæt samarbejde med forskningskoordinatoren på det almenpsykiatriske område i Sønderjylland, Elsebeth Stenager, om et undervisningsprogram i forskningsmæssige værktøjer – fx om basale forskningsbegreber, og hvordan man gennemfører en forskningsidé ud i livet.

Herudover vil hun samarbejde tæt med de øvrige forskningskoordinatorer i Odense, Lillebælt og Sydvestjylland og derigennem bidrage til at skabe en fælles forskningsplatform mellem sygehusene og få indblik i, hvad der bliver forsket i på det psykiatriske område i Region Syddanmark.


Siden er sidst opdateret 4-2-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt