Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Vokseværk og rejsegilde i Odense

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense kan snart se frem til mere plads med ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium. Torsdag 28. februar blev der holdt rejsegilde på et nyt byggeri, der skyder op bagved det eksisterende byggeri på Sdr. Boulevard i Odense.

Freddie Madsen Rejsegilde 450

Formand for Psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) holdt tale til rejsegildet torsdag 28. februar 2013. Kobenet til højre i billedet er der tradition for, at der slås på til rejsegilder. Tekst og foto: Hanne Kopp

Et rejsegilde er som bekendt håndværkernes fest. Det gjorde formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) opmærksom på i sin tale, hvor der var hyldest til håndværkerne:

- I er med til at gøre en forskel. Jeres arbejde her er med til at sikre, at børn og unge, der rammes af en sindslidelse, kan blive behandlet og komme på ret køl igen. For gode rammer er vigtige for behandlingen. Så det skal I have tak for, kære håndværkere, sagde formanden for psykiatriudvalget.

Rejsegilde BUP Odense

Psykiatriplanen bliver til virkelighed

Det er regionsrådet, der i sin tid besluttede de overordnede rammer for Region Syddanmarks psykiatriplan, og det er nu de rammer, man begynder at se det fysiske resultat af. I Børne- og Ungdomspsykiatri Odense skal der ifølge psykiatriplanen blandt andet samles flere døgnpladser, og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold. Processen glæder også ledende overlæge Kurt Memmert:

- Afdelingen her er rigtig glad for at få et byggeri, hvor der i den grad er blevet samarbejdet med os. Der er blevet lyttet til patienternes behov og der er taget imod faglige input, så nu er vi snart klar til at betjene, også de nye patienter fra Jylland, og byde dem velkommen i rammer, vi godt kan være bekendt, siger Kurt Memmert, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. 

Det er ikke mere end fire måneder siden, at første spadestik blev taget – og for kun fire uger siden bestod byggeriet blot af en sokkel. Grunden til at den 1.200 kvadratmeter store pavillon skyder op så hurtigt skyldes, at en del af elementerne bliver leveret præfabrikerede. Det gælder også de 16 badeværelser, der leveres direkte fra fabrikken. 

Den færdige til- og ombygning står klar i efteråret 2013, men første del af byggeriet tages allerede i brug først på sommeren, hvorefter ombygningen finder sted.

krans - traditionen tro - rejsegilde i BUP Odense

Selvom der er tale om et lidt atypisk byggeri, blev der holdt på traditionen: I baggrunden anes kransen. Traditionen kom også til udtryk i talerne: Søren Vestergaard fra arkitektfirmaet TKT a/s lod under sin tale et glas smadre, med følgende ord: Gid dette husbestå i mange år, som dette glas går i skår.

Fakta
I følge Region Syddanmarks psykiatriplan skal der samles flere børne- og ungdomspsykiatriske døgnpladser i Odense.

Der skal fra 2014 være 22 døgnpladser mod 8 pladser i dag. Det er børnesenge, der flytter fra Kolding til Odense.

Derudover bliver aldersgrænsen i børne- og ungdomspsykiatrien hævet fra 17 år til 19 år, og patienter med spiseforstyrrelser skal, ifølge Sundhedsstyrelsens specialeplan, samles i henholdsvis Odense og Kolding/Aabenraa.

Samlet set vil der altså komme flere patienter til afdelingen, og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold:

Tilbygningen består af en 1.200 kvadratmeter pavillon. Den bygges øst for (bagved) det eksisterende byggeri, og kommer til at forbinde de to fløje, der i dag indeholder dagafsnit for børn og døgnafsnit for unge.

Pavillonen skal huse ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium.

Ombygningen af afdelingen og pavillonen er en midlertidig løsning - indtil den samlede afdeling flytter permanent til Nyt OUH i 2019. Byggeriet skal sikre, at Region Syddanmark allerede nu og de næste 6 år kan efterleve psykiatriplanens anbefalinger.

Byggeriet udføres af C.P. BYG Aps. Arkitekten på byggeriet er TKT a/s.

Rejsegilde på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Byggeri på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense


Siden er sidst opdateret 1-3-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring