Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Forskning

Telepsykiatrisk Forskningsenhed

Telepsykiatrisk Forskningsenhed er en del af Telepsykiatrisk Center, Psykiatrien i Region Syddanmark og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Telepsykiatrisk forskningsenhed forsker i brug, effekt og implementering af digitale teknologier i behandlingen af psykiske lidelser. Vi har særligt fokus på angst, depression, personligheds- og spiseforstyrrelser samt afhængighedslidelser.

Vores anvendte teknologier er apps til måling af symptomer, internetprogrammer til kognitiv adfærdsterapi, videokonsultationer og virtual reality.

Aktuelle forskningsprojekter

ENTER

Programme for EmeNTal hEalth Research (ENTER) udvikler og evidensbaserer nye teknologibaserede behandlingstilbud indenfor angst, depression og personlighedsforstyrrelser. Læs mere om ENTER.

Angstmonitoreringsstudiet undersøger brugen af apps i målingen af symptomer ved angstlidelser. Leder på angstprojektet er psykolog Trine Theresa Holmberg i samarbejde med Monsenso.

NoDep-studiet undersøgte, om man kan kombinere face-to-face samtaler med computermoduler i depressionsbehandlingen. Projektet er afsluttet og blev udført af ph.d. Kim Mathiasen.

mDiary-studiet undersøger brugen af app’s i målingen af følelser og følelseshåndtering hos patienter med borderline personlighedsforstyrrelse. Projektet udføres af ph.d. studerende Stig Helweg-Jørgensen i samarbejde med Monsenso.

Derudover indeholder forskningsprogrammet to sundhedsøkonomiske evalueringer, der undersøger de sundhedsøkonomiske gevinster ved brug af digitale teknologier i psykiatrien.

Virtual reality som et redskab i behandlingen af social angst

Projektet undersøger, om man kan reducere social angst gennem eksponeringsøvelser i virtual reality.
Kontakt projektleder og postdoc Lars Clemmensen

Internetbaseret behandling af Binge Eating Disorder (BED)

Projektet undersøger, hvem der får effekt af internetbaseret kognitiv adfærdsterapi ved let til moderat BED. Læs mere om projektet.
Kontakt projektleder lektor Mia Beck Lichtenstein

ImplementAll

Projektet er en del af et europæisk samarbejde vedrørende implementering af internetbaseret terapi.
Kontakt postdoc Kristine Tarp

BLEND-A

Projektet undersøger effekten af kombineret ansigt-til-ansigt samtalebehandling og internetbaseret behandling (blended treatment).. Projektet løber over 3 år med bevilling fra TrygFonden og er et samarbejde mellem en række kommunale alkoholbehandlinger, Enheden for Klinisk Alkoholforskning, Sundhed.dk og CIMT.
Kontakt afdelingschef Marie Paldam Folker

Behandlere og ambulante patienter i psykiatriens oplevelser med videokonsultationer

Forskningsprojektet skal igennem interviews undersøge, hvordan patienter og behandlere i Region Syddanmark oplever videokonsultationer i psykiatrien.
Kontakt ph.d.-studerende Anne Marie Møller


Siden er sidst opdateret 5-7-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt