Skip til primært indhold

Sindssyg god søndag er tilbage

Er du til gøgl og spas, god livemusik og personlige foredrag fra kendte danskere? Som en del af Trekantområdets Festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart den 29. august fra kl 10.30-16.00 danne rammen om Sindssyg god søndag.

Thomas Buttenschøn, Dan Andersen, Peter Øvig Knudsen og mange flere kommer forbi Teglgårdsparken i Middelfart, når der sættes fokus på psykiatrien i Danmark.

Efter en coronapause i 2020 er Sindssyg god søndag tilbage med aktiviteter og foredrag til enhver smag. Dagen sættes i gang af Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd den 29. august klokken 11.00. Dørene til festivalen åbner dog allerede klokken 10.30, hvor der er et gratis rundstykke til de første 100 fremmødte.

På dagen kan du opleve udstillingen på psykiatrisk samling, hvor du bliver guidet igennem Middelfart Sindssygehospital. Samtidig vil der også være sansetelte og -sti, hvor du én sans ad gangen oplever naturen på en ny måde.

Du vil også komme helt tæt på kendte danskere, der via musik, foredrag og debat dykker ned i deres eget liv og fortæller om, hvordan psykisk sygdom, fordomme og meget mere har præget dem.

Fokus på unge

I år er der særligt fokus på unge, hvorfor Sindssyg god søndag blandt andet er teamet op med Katrine Gisiger, som holder et foredrag om at være modig. Alt for mange unge er optaget af, hvad andre tænker, og det vil Katrine gøre op med.

Desuden møder Ungeliv også op. Ungeliv er et tilbud for unge i aldersgruppen 13-25, der føler, at livet er svært, og har brug for en at tale med.

Se programmet
Sindssyg god søndag arrangeres af Middelfart Museum, Psykiatrien i Region Syddanmark og Middelfart Kultur & Bibliotek som en del af Trekantområdets Festuge. Dagen skal være med til at nuancere og åbne debatten om psykisk sygdom, så vi kommer fordomme til livs og tør at tale om psykisk mistrivsel.

Der er gratis adgang til Sindssyg god søndag hele dagen, og det vil være muligt at købe mad og drikkevarer hos Madfabrikken.

Programmet for dagen er allerede offentliggjort på trekantfest.dk.

Yderligere oplysninger fås hos

Kamilla Krogh Uttrup

Kulturkonsulent

Middelfart Kommune


88 88 52 19
APPFWU02V