Skip til primært indhold

Psykiatriske afdelinger i Svendborg og Esbjerg er landets bedste til behandling af skizofreni

Det konkluderer fagbladet Dagens Medicin på baggrund af en analyse af indrapporterede sundhedsdata fra hele landet i deres årlige evaluering, som avisen lancerer under overskriften Danmarks Bedste Hospital.

Tværfagligt fokus på patienter med skizofreni giver Psykiatrisk Afdeling Esbjerg delt førsteplads sammen med Psykiatrisk Afdeling Svendborg - og med Psykiatrisk Afdeling Odense lige efter på en tredjeplads.

Det er er fokus på opsøgende arbejde, inddragelse og helhedsindsats, som er med til at bringe Psykiatrisk Afdeling Esbjerg helt  til tops indenfor behandlingen af skizofreni i Dagens Medicins kåring af Danmarks Bedste Hospitaler. Det mener ledende overlæge på afdelingen i Esbjerg Agnete Larsen. For at skabe endnu bedre kvalitetsarbejde ønsker hun mere automatiserede it-systemer og flere patientrapporterede data.

- Vi er meget glade for, at vi med kåringen høster anerkendelse for den tilgang, vi har til behandlingen af patienter med skizofreni. Vi arbejder naturligvis indenfor rammerne af de nationale retningslinjer med det mål for øje at forbedre den enkelte patients livskvalitet.

Samtidig er vi hele tiden på udkig efter steder, vi kan gøre det bedre. Nøglen til vores succes ligger i det samarbejde, vi har med patienten og netværket omkring patienten. Altså familien og andre aktører, som kommer ind i billedet. Det samarbejde vægter vi højt, og det er glædeligt, at vi nu kan aflæse resultatet af vores tilgang, siger Agnete Larsen.

I Svendborg er man også rigtig glade for det flotte resultat og begrunder bl.a. succesen således:
- Vi har en stor bred indsats, som dækker hele paletten fra indlæggelse til ambulant behandling. Vi fokuserer fx på den fysiske sundhed, pårørendeinddragelse, og i løser de mange forskellige tiltag i velkendte samarbejdsformer og altid med et vågent ledelsesmæssigt fokus på behandlingen af skizofreni, siger overlæge Rikke Laulund Schultz.

Successen skaber stolthed i hele psykiatrisygehuset og lægefaglig direktør Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen sender en stor tak alle, der har lagt deres kræfter og engagement i arbejdet.

- Det er meget tilfredsstillende at opnå så flot en placering endda med to forskellige afdelinger helt i top og på tværs af hele psykiatrisygehuset. For kigger man på hele opgørelsen kan vi jo se, at også tredjepladsen går til vores sygehus sammen med sjettepladsen. Det synes jeg fortæller om, hvor meget dedikeret faglighed og energi vores medarbejdere lægger i deres arbejde.

- Moderne psykiatrisk behandling udvikler sig hurtigt i disse år, og derfor er det ekstra glædeligt, at vores behandling ikke alene følger med udviklingen, men ligger helt i top. I sidste ende er den gode behandling jo til gavn for patienterne. Men man skal heller ikke være blind for, at vi som fagpersoner sætter en ære i at gøre vores arbejde så godt som overhovedet muligt, siger Anders Meinert Pedersen.

Flere flotte resultater

I nabokategorien ”Behandling af ADHD” indtager  Børne- og Ungdomspsykiatri Odense førstepladsen med Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland på andenpladsen.

- Samlet set betyder opgørelserne i Dagens Medicin, at Psykiatrien i Region Syddanmark fremstår som Danmarks bedste psykiatrihospital på tværs af de udvalgte målepunkter. Det er jeg rigtig glad for både på patienternes og vores medarbejderes vegne, siger Anders Meinert Pedersen

FAKTA om konkurrencen Danmarks Bedste Hospitaler 2021

Dagens Medicin analyserer hvert år kvalitetsdata fra danske hospitaler og finder de bedste til behandlinger og undersøgelser inden for en række sygdomsområder.

Analysen tager udgangspunkt kliniske data indsamlet af regionernes kliniske kvalitetsrapport (RKKP).

Hvert behandlingsområde bliver vurderet, og den eller de afdelinger, som har de bedste kvalitetstal vinder kategorien. Herefter bliver vinderne offentliggjort i Dagens Medicin.

For yderligere information kontakt

APPFWU02V