Skip til primært indhold

PsykInfo Region Syddanmark

Alle kan henvende sig til PsykInfo med spørgsmål om psykiatri og psykisk sygdom.

PsykInfo's tilbud

PsykInfo er Region Syddanmarks psykiatriske informationscenter, som arbejder med at formidle viden og forståelse om psykisk sygdom til alle borgere i regionen. Ofte er det brugere, pårørende og professionelle, der henvender sig til os, men alle med interesse for psykiatri er velkomne. Den centrale PsykInfo ligger i Vejle, og derudover findes der mindre PsykInfo-stande rundt om i regionen i lokalpsykiatrien og på de psykiatriske afdelinger.

PsykInfo arrangerer foredrag med patienter, pårørende og fagfolk, der deler deres erfaringer fra en hverdag med psykisk sygdom.

Børn, der har en mor eller far med psykisk sygdom, har mulighed for at komme med i en børnegruppe. I gruppen er de sammen med andre børn i samme situation. De får viden om psykisk sygdom i børnehøjde og hjælp til at tackle problemer i deres hverdag.

PsykInfo har et bibliotek med bøger og pjecer, der kan lånes - bl.a. gennem din lokale PsykInfo i lokalpsykiatrien.

Læs mere på PsykInfos hjemmeside

Professionel rådgivning om psykisk sygdom

I PsykInfo kan du få svar på dine spørgsmål om psykisk sygdom. Vores rådgivning er for alle borgere i regionen – også pårørende der har brug for mere viden. Hos os møder du medarbejdere, som har en uddannelse inden for psykiatri- og socialområdet. Vi har alle tavshedspligt.

Rådgivningen tager udgangspunkt i dine ønsker og behov. Formålet med samtalen er støtte og vejledning samt information om tilbud til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende i Region Syddanmark.

Telefonrådgivningen er åben alle hverdage på telefon 99 44 45 46. Du har også mulighed for at bestille en tid eller blot møde op i åbningstiden hos PsykInfo i Vejle. En gang om måneden er der åben rådgivning 13 forskellige steder i regionen, hvor man kan møde op og få en personlig samtale med en rådgiver.

Eksempler på emner i en rådgivning

Rådgivningen kan f.eks. handle om:

  • Hvordan passer jeg på mig selv?
  • Hvordan får jeg min hverdag til at fungere?
  • Når børn og unge er pårørende til en psykisk syg.
  • Viden om psykisk sygdom
  • Hvordan kan jeg/vi få hjælp og hvilke tilbud er der?

Informationsfilm om PsykInfo's rådgivning

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

PsykInfo Region Syddanmark

Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle


99 44 45 46

Mere information:
Åbningstid:
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 9:30-14:30
Torsdag kl. 13:30-17:30

Har du brug for akut psykiatrisk hjælp henvises til egen læge eller lægevagten.
Læs mere om regionens psykiatriske skadestuer og mulighederne for akut psykiatrisk hjælp i Region Syddanmark via linket.

Hvis du sender en mail til os, så vær opmærksom på, at den ikke må indeholde personfølsomme oplysninger, som f.eks. helbredsoplysninger. Har du brug for det, skal du i stedet skrive til os via Digital Post.

APPFWU02V