Skip til primært indhold

Martin og Anne - vinterbadeklubben OdinsVig

Opmuntring og støtte er, hvad Martin og Anne fra vinterbadeklubben OdinsVig bidrager med, når patienter fra psykiatrien overskrider grænser ved at hoppe i iskoldt vand.

Se video om vinterbadeklubben OdinsVig, der vandt Publikumsprisen og 10.000 kroner til Frivillighedsprisen 2023

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Alle skal have en god oplevelse

Det kan være grænseoverskridende at hoppe i iskoldt vand. To frivillige, Anne og Martin, støtter og opmuntrer patienter i psykiatrien, så alle får en god oplevelse med vinterbadning.

- At være med til at gøre andre mennesker glade.

Det er motivationen for Martin Dannevang, der er en af de frivillige i vinterbadeklubben OdinsVig. I vinterhalvåret mødes han og andre frivillige med patienter, der er tilknyttet Psykiatrisk Afdeling Odense, til vinterbadning.

- Det giver mig meget, og jeg kan lide at involvere mig. Selvfølgelig giver det mig ikke en indtægt at være frivillig, men til gengæld rigtig mange oplevelser, siger han.

I vinterhalvåret mødes patienter og frivillige ved havnebadet en gang om ugen

Sæsonen løber fra november til marts, hvor de frivillige og patienterne mødes en gang om ugen ved havnebadet i Odense. En af de frivillige, som patienterne kan møde, er Anne Christensen.

- Det er en anden økonomi, man har i sit liv. Et er indtægter og cool cash. Men det her giver noget på det relationelle, oplevelserne og man får et netværk, der er anderledes. Der er en stor glæde og passion omkring det, siger hun.

Vindere af Publikumsprisen ved Frivillighedsprisen 2023

Vinterbadeklubben Odinsvig var normineret til Region Syddanmarks Frivillighedspris 2023. I den forbindelse blev der produceret en video om initiativet. Som den frivillige indsats med flest stemmer fra borgerne i Region Syddanmark vandt vinterbadeklubben OdinsVig Publikumsprisen ved Region Syddanmarks Frivillighedspris 2023.

Læs artikel om vinderne ved Frivilligshedsprisen 2023

APPFWU02V