Skip til primært indhold

Carsten Blus-Pedersen ansat som cheflæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg

Efter to år som konstitueret i stillingen er Carsten Blus-Pedersen 30. september tiltrådt som cheflæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Han fortsætter dermed samarbejdet med chefsygeplejerske Birgitte Aagaard Kibenich i afdelingens ledelse.

Carsten Blus-Pedersen tiltræder som cheflæge hos psykiatrien i Svendborg d. 30. september

Carsten Blus-Pedersen tiltræder som cheflæge hos psykiatrien i Svendborg d. 30. september 2022.

Efter to år som konstitueret i stillingen er Carsten Blus-Pedersen 30. september tiltrådt som cheflæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Han fortsætter dermed samarbejdet med chefsygeplejerske Birgitte Aagaard Kibenich i afdelingens ledelse.

- Jeg er rigtig glad for at kunne fortsætte mit virke som leder og psykiater her i Svendborg, hvor jeg efterhånden har været en del år. Vi har en gruppe dygtige medarbejdere på tværs af faggrænserne, som står sammen om at give den bedste behandling til vores patienter. Den energi og den tilgang vi har her i Svendborg, vil jeg bygge videre på i de kommende år.

Psykiatrisk Afdeling Svendborg dækker ud over Svendborg kommune også kommunerne Nyborg, Fåborg-Midtfyn, Langeland, Ærø og de mindre øer i det sydfynske øhav.

Uddannelse skal prioriteres

Et af de områder Carsten Blus-Pedersen ønsker at sætte særlig fokus på er rekruttering. Han håber at kunne bruge sin erfaring som uddannelsesansvarlig overlæge til at lokke flere unge læger og speciallæger til afdelingen. Det vil han gøre ved forsat at holde fokus på uddannelse, forskning og et sundt læringsmiljø

- Et godt uddannelsesmiljø bidrager også til et godt arbejdsmiljø, og det gør, at vi bliver en spændende og attraktiv arbejdsplads. Derfor ser jeg frem til, at vi kan arbejde endnu mere med rekruttering, fortæller Carsten Blus-Pedersen.

Afdelingen i Svendborg har med Carsten Blus-Pedersen i afdelingsledelsen de seneste år klaret både en stor ombygning og COVID19.

- Byggeri, indflytning og pandemi har tilsammen været en stor mundfuld for os. Men jeg synes, at vi som afdeling har klaret det rigtig flot. Jeg har også en klar fornemmelse af, at vi står på et solidt fundament her i Svendborg, når vi fremover giver os i kast med at løse de udfordringer, vi møder.

Karrierer i Svendborg

Carsten Blus-Pedersen er uddannet speciallæge i almen medicin i 2003 og fortsatte herefter med at uddanne sig til speciallæge i psykiatri, som han færdiggjorde i 2012.

Siden 2003 har Carsten-Blus Pedersen haft ansættelse på Psykiatrisk Afdeling Svendborg i forskellige lægelige stillinger. I 2011 fik han ansættelse som afdelingslæge og året efter som overlæge. I 2020 tiltrådte Carsten Blus-Pedersen som konstitueret cheflæge i den stilling, han nu er blevet fastansat i.

APPFWU02V