Skip til primært indhold

Ensomhed og perfekthedskultur i fokus på Jelling Musikfestival

I teltet ’Farmors Stue’ kan unge få hjælp til at tackle psykisk sårbarhed og blive klogere på psykisk sygdom til Jelling Musikfestival.

Efter to år med corona og nedlukninger af samfundet er det igen blevet tid til sommerens store festivaller. Sæsonens første store fest er Jelling Musikfestival, og her er Psykiatrien i Region Syddanmark tilstede for at snakke med unge om psykisk sårbarhed.

- Efter år med færre sociale arrangementer skal mange vænne sig til at være social igen. Her er det vigtigt, at de kan tage snakken med os om, hvad man kan gøre, hvis det er svært, siger Liselene Pedersen, der er én af de konsulenter, som vil være tilstede på festivallen.

Initiativet hedder Farmors Stue, og er en hyggelig oase, hvor unge kan få en pause fra festivallivet. Det er 8. gang, at Farmors Stue er på Jelling Musikfestival for at nedbryde tabuer om psykisk sygdom og rådgive unge om, hvor de kan søge hjælp.

Et besøg i Farmors Stue skal give unge en følelse af, at det er okay ikke at være perfekt, siger Liselene Pedersen.

- Vi vil gerne vise unge, at man godt kan snakke om dét, der er svært, i åbne rum. Vi kan bedst bekæmpe ensomhed og følelsen af at være forkert, når vi taler om det dér, hvor der er liv.

Festivaldeltagere kan møde patienter

Hos Farmors Stue kan festivaldeltagerne møde EN AF OS ambassadører, der er tidligere patienter i Psykiatrien, og konsulenter fra PsykInfo, der hører under Psykiatrien i Region Syddanmark.

27-årige Birgitte Dahl Skjødt har diagnosen borderline og har tidligere lidt af anoreksi. I dag er hun EN AF OS ambassadør, og hun glæder sig til at tale om psykisk sårbarhed med unge festivaldeltagere.

- Jeg håber, at dem der har brug for at snakke, har det bedre, når de har besøgt Farmors Stue. Og så håber jeg, at de unge bliver mere oplyste, og får et andet perspektiv på psykisk sygdom og sårbarhed.

Birgitte Dahl Skjødt tror også, at det vil kunne mærkes, at årets festival er den første efter nedlukningen.

- Jeg tror, der kommer flere, som vil tale om ensomhed. Hvis de har nogle følelser, de ikke er vant til at have, så kan det være, at de spørger, om det er normalt, siger hun.

Tidligere år har op mod 700 unge været forbi Farmors Stue på Jelling Musikfestival.

For presse

Journalister er velkomne til at kigge forbi Farmors Stue, der ligger lige ved den store indgang.

Teltet er åbent alle festivaldage fra 9 til 18. Torsdag, fredag og lørdag er teltet bemandet af både EN AF OS ambassadører og konsulenter fra PsykInfo.

Kontakt

Ulla Lindgren

Centerleder

PsykInfo Region Syddanmark og Center for Pårørendeinddragelse


20 18 21 96
APPFWU01V