Skip til primært indhold

Georgios Adamopoulos er ny cheflæge i Vejle

Med erfaring fra Vejle, udlandet, sit latinske motto og en stor mængde empati går Georgios Adamopoulos til opgaven som ny cheflæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle.

Georgios Adamopoulos er ny cheflæge i Vejle

Du kan bare kalde ham Georg, selvom hans rigtige navn er Georgios Adamopoulos. Som navnet afslører kommer den nye cheflæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle oprindeligt fra Grækenland.

Måske det er derfor, at Georg med stor troværdighed fortæller om sit latinske motto Primum vivere deinde philosophari. Det betyder ’at leve først, derefter filosofere’ og afspejler den måde, han går til den nye leder-opgave.

- Det kan godt være, at det her bliver et internationalt anerkendt sted. Det har jeg også en drøm om. Men det, som er vigtigt for personalet og deres trivsel, er, at stedet fungerer godt i dagligdagen. Det er mit store fokus, siger Georg.

Han har været med til at udvikle Psykiatrisk Afdeling Vejle, først som læge i en vikarstilling, senere som overlæge og som konstitueret cheflæge – og nu som cheflæge.

- Vi skal passe på vores kerneopgave, som er, at behandle patienterne. Jeg vil gerne huskes som, at jeg hjalp med at udvikle stedet, så det tilbyder en god behandling.

Empati og forståelse skal komme indefra

En del af jobbet som cheflæge er at sørge for, at afdelingen har speciallæger nok. Rekruttering er en udfordring i hele landet, alligevel skal Psykiatrien i Region Syddanmark ikke ansætte hvem som helst, mener Georg.

- Ja, vi mangler læger. Men vi skal passe på med, hvem der bliver psykiater. Det kræver, at man faktisk elsker dem, der har psykiske problemer. Ellers kan man ikke blive psykiater. Den empati og forståelse, man skal vise til et menneske, det kommer inde fra en selv. Man kan ikke lære det.

Så elsker du hver enkelt patient, der kommer ind på afdelingen?

- Ja det kan man godt sige. Jeg har et specielt bånd med dem, og det har jeg haft hele mit liv.
Trækker på erfaring fra militæret og udlandet

Georg kom til Danmark i 2016 med sin kone, der også er psykiater, og tre børn. Han har tidligere arbejdet som militærlæge og psykiater i forskellige lande.

- Der er fælles træk ved patienterne og behandlingen i landene. Men kulturen og filosofien er forskellig.
Her tænker Georg særligt på lovgivningen inden for psykiatriområdet og tilgangen til brugen af tvang.

- I Danmark gør man meget mere ud af at motivere patienterne, før man giver medicinsk behandling. Det er særligt for Danmark, og det har jeg ikke oplevet før.

Georg, der sammen med chefsygeplejerske Lone Bülow Friis udgør afdelingsledelsen, er glad for, at han skal fortsætte arbejdet som cheflæge.

- Fra starten kunne jeg godt lide stedet. Der er god stemning, og jeg har fået mange kompetente kollegaer her. Der er et godt kollegialt samarbejde, siger han.

Georgios, der er 50 år og bor i Viborg, har været ansat som overlæge i Psykiatrisk Afdeling Vejle siden oktober 2020. Inden da har han blandt andet været specialeansvarlig overlæge i psykiatrien i Region Nord og overlæge i psykiatrien i Region Midt.

Georgios tiltræder officielt den stillingen den 1. september 2022.

APPFWU01V