Skip til primært indhold

Ny sygeplejefaglig direktør fra 1. marts

Region Syddanmark har ansat en ny sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien. Det er Anne Mette Vind, som kommer fra en stilling som direktør på Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens. Hun tiltræder 1. marts 2022.

44-årige Anne Mette Vind bliver ny sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark og tiltræder stillingen 1. marts 2022. Hun afløser Ole Ryttov, der har været sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark siden 2008 og stoppede 1. november sidste år efter eget ønske.

Anne Mette Vind har en specialuddannelse i psykiatrisk sygepleje og en master i Offentlig Ledelse suppleret med Pædagogisk Ledelse i Praksis og har siden 2019 været direktør på Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens.

Solid erfaring med uddannelse og ledelse

Regionsdirektør Jane Kraglund ser frem til Anne Mette Vinds tiltrædelse 1. marts.

- Med Anne Mette Vind får vi en direktør med psykiatrifaglig baggrund og 16 års ledelseserfaring på psykiatrisygehus og inden for social- og sundhedsuddannelse. Anne Mette har arbejdet strategisk med både rekruttering og fastholdelse og haft et tæt samarbejde med kommuner og region i den tid, hun har arbejdet med uddannelse. Alt dette giver en stærk profil til direktørposten, og jeg er rigtig glad for, at Anne Mette har sagt ja til at fortsætte det gode arbejde i psykiatrien efter Ole Ryttov.

I stillingen som ny sygeplejefaglig direktør kommer Anne Mette Vind til at arbejde tæt sammen med lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen samt administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

-Jeg glæder mig til samarbejdet med Anne Mette Vind, som bringer nye erfaringer og kompetencer med ind i direktionen. Med Anne Mettes erfaringer inden for blandt andet uddannelsesområdet er det min klare forventning, at vi sammen kan fortsætte udviklingen i arbejdet med rekruttering, uddannelse og fastholdelse i psykiatrisygehuset, fortæller Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Rekruttering, fastholdelse og kompetenceudvikling

Anne Mette Vind glæder sig til at møde medarbejderne og ledelseskolleger:

- Jeg har søgt jobbet som sygeplejefaglig direktør i Region Syddanmark, da jeg ser psykiatrisygehuset som et utroligt spændende sted, der er ambitiøs på patienternes vegne, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg brænder for den psykiatriske sygepleje, som jeg gerne vil være med til at udvikle. Jeg vil bl.a. have et strategisk fokus på rekruttering, fastholdelse af medarbejdere og kompetenceudvikling, da det er en forudsætning for høj kvalitet i patientbehandlingen. Jeg glæder mig meget til at vende tilbage til psykiatrien og synes, det lige nu er et godt tidspunkt, hvor den nye 10-årsplan er på trapperne, siger hun.

Fakta om Anne Mette Vind

Anne Mette Vind har en specialuddannelse i psykiatrisk sygepleje fra Holstebro Sygeplejeskole og en master i Offentlig Ledelse suppleret med Pædagogisk Ledelse i Praksis fra SDU. Hun kommer fra en stilling som direktør på Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens, som hun tiltrådte i 2019. Inden da har hun været ansat som uddannelseschef for Social & Sundhedsskolen Herning (2014-2019), og før det har hun været afdelingssygeplejerske på Afd. P2 i Holstebro og på Amb.P. i Regionspsykiatrien Vest (2004-2014) og sygeplejerske i Regionspsykiatrien Vest (2002-2004).

Anne Mette Vind bor på et nedlagt landbrug i Kibæk sammen med mand og fire børn. Selvforsyning er i fokus, og en stor køkkenhave og får bidrager til både spisekammer og lune trøjer. Ellers nyder familien også sommerhuset ved Vesterhavet og storbyferier.

Kontakt

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Administrerende sygehusdirektør


99 44 48 01
APPFWU02V