Skip til primært indhold

Retspsykiatrisk afsnit i Middelfart vinder Sygeplejestuderendes Praktikpris 2021

Det retspsykiatriske afsnit P6 fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart har modtaget de Sygeplejestuderendes Praktikpris i Region Syddanmark. Afsnittet var blandt 33 indstillede afsnit og afdelinger i regionen.

Retspsykiatrisk afsnit i Middelfart vinder Sygeplejestuderendes Praktikpris 2021

Hvert år uddeler Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) de Sygeplejestuderendes Praktikpris. I år gik prisen i Region Syddanmark til afsnittet P6 fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart.

Fordomme manet til jorden

Det er sygeplejestuderende i praktik, der indstiller deres praktikplads til prisen, og P6 var i år indstillet sammen med 32 øvrige afdelinger og afsnit i Region Syddanmark.

- Jeg har indstillet P6, fordi jeg gerne vil fortælle, hvor god en praktikplads det er. Jeg blev taget godt imod af personalet, og alle har udvist interesse i at lære mig at kende. Jeg bliver mødt som Line, og jeg er ikke bare ”den nye studerende” – og det betyder meget, når man kommer som ny på en afdeling, fortæller Line Thrysøe Rasmussen, der har indstillet afsnittet.

- Jeg har oplevet et højt fagligt niveau, hvor alle har lyst til at lære fra sig. Samtidig har vi sygeplejestuderende fået god tid til refleksion og sparring med hinanden, men også med andre faggrupper, og det har været meget lærerigt. Der kan være mange fordomme om psykiatrien, men de er alle bragt til skamme i løbet af mit ophold, slutter hun.

Prisen skal bruges fremadrettet

På P6 har personalegruppen arbejdet aktivt på at skabe gode praktikforløb for de studerende, og derfor var det også en glad vejleder til Line Thrysøe Rasmussen, der fik overrakt prisen.

- For afsnittet er det en stor ære, og vi er glade for den anerkendelse, Line har vist os. Det er en bekræftelse af vores bestræbelser på at give gode forløb for de studerende, og det kan vi bruge i vores fremadrettede arbejde med at skabe gode forhold for alle vores studerende, fortæller Louise Søndergaard Jessen, der er specialsygeplejerske og klinisk vejleder på afsnittet.

Hun bakkes op af afsnittets funktionsleder Anna Bøge.

- Som afdelingssygeplejerske er jeg meget stolt over både prisen og den anerkendelse, Louise har fået. At være vejleder kræver overskud, engagement og evnen til at lære fra sig, og selvom man har travlt, skal de studerende prioriteres – de er trods alt kommende kollegaer, fortæller Anna Bøge og fortsætter.

- For retspsykiatrien er det også en vigtig pris. Vi lider under fordomme og myter, og vi oplever af og til studerende, der kommer og er skræmte over deres praktikplads. Heldigvis har vi endnu ikke oplevet at måtte afbryde en praktik, og alle har været glade og positive over vores speciale, slutter hun.

Praktikken spiller stor rolle

Prisen blev overrakt af Charlotte Gøtstad Sørensen, der er formand for SLS. Hun fortalte juryens begrundelse for, hvorfor P6 vandt, og i begrundelsen roses afsnittet blandt andet for, at alle professioner tager et kollektivt ansvar for de studerende og udviser stor villighed til at dele ud af egen undervisning og viden.

- Tak for jeres indsats for fremtidens sygeplejersker. Det gør en stor forskel for os sygeplejestuderende, når vi mærker, at praktikstederne har interesse og vilje til at klæde os godt på i praktikken. Vi håber, I vil fortsætte det vigtige arbejde for de sygeplejestuderende – jeres kommende kollegaer, lød det fra Charlotte Gøtstad Sørensen, da hun overrakte prisen.

Fortsætter på afdelingen

For Line Thrysøe Rasmussen er praktiktiden overstået, men når studiet er færdigt og titlen som sygeplejerske er i hus, bliver arbejdspladsen også fremover P6 i Middelfart. Line har nemlig indgået aftale om at fortsætte på afsnittet, når hun til sommer færdiggør uddannelsen til sygeplejerske.

Afsnittet har 2-3 sygeplejestuderende ad gangen og har derudover social- og sundhedsassistentelever i praktik.

APPFWU01V