Skip til primært indhold

40 års jubilæum, men stadig ny i job: Lene er stolt af at være psykiatrisygeplejerske

Sygeplejerske Lene Leth Thrane er netop startet i nyt job i Lokalpsykiatrien Fredericia, men hun kan stadig fejre 40 år i Region Syddanmark.

Lene Leth Thrane

15. marts kan Lene Leth Thrane fra Kolding fejre sit 40 år lange arbejdsliv i Region Syddanmark som sygeplejerske og afdelingsleder. Siden årsskiftet har hun arbejdet i Lokalpsykiatrien i Fredericia, hvor hun kører ud til ældre borgere, som har brug for psykiatrisk hjælp.

- Det er en stor fordel, at jeg kan se, hvad der foregår i hjemmene. Eksempelvis kan demente borgere godt virke friske og raske, når man møder dem i Brugsen. Men når jeg så ser, hvordan de fungerer i hjemmet, så kan jeg ofte se, hvordan det i virkeligheden står til, siger Lene Leth Thrane.

Sammen med sine kollegaer vurderer hun, om patienterne har brug for at ændre medicinen, plejen eller behandlingen i hjemmet.

- Jeg er ret sikker på, at jeg i sidste uge forebyggede, at en patient blev indlagt, fortæller hun om sin nye jobfunktion.

Har altid følt sig tilpas i psykiatrien

Selvom Lene Leth Thrane er ny i lokalpsykiatrien, så trækker hun på stor erfaring fra Kolding Sygehus, hvor hun har arbejdet på flere afdelinger siden 1983. De seneste mange år har hun været i psykiatrien, blandt andet på en lukket afdeling og en afdeling for børn og unge. Lige inden jobskiftet til lokalpsykiatrien var hun funktionsleder på ældrepsykiatrisk afsnit på Psykiatrisk Afdeling Vejle.

- Jeg har altid følt mig bedst tilpas i psykiatrien. Jeg føler mig som en dygtig sygeplejerske, og kender til mange specialer i psykiatrien, så derfor falder jeg godt ind i arbejdsopgaverne, siger hun.

Lene Leth Thrane har uddannelsen som specialsygeplejerske i psykiatri og en diplom i ledelse fra 2013.  

- Det er de svære patientforløb og krisesituationerne, som jeg er bedst til at tage mig af. Det er særligt der, jeg kan bruge mine kompetencer, og jeg går op i, at vi behandler patienter og kollegaer med ordentlighed – også i akutte situationer.

Glad og stolt af sit arbejdsliv

I dag skal Lene Leth Thrane lige vende sig til ikke at være leder.

- Jeg skal selvfølgelig lige finde ud af det, men det passer mig godt, at jeg skal bruge mine sidste år på arbejdsmarkedet i det her job. For når man er leder, så følger også et stort ansvar for økonomien og personaleressourcer. Her kan jeg lidt nemmere passe mit eget arbejde i samarbejde med kollegaerne.

Når Lene Leth Thrane kigger tilbage på sit arbejdsliv, så bliver hun glad.

- At være sygeplejerske er en del af min identitet. Jeg har altid været rigtig glad og stolt over den måde, jeg har været sygeplejerske og leder på. Det har været vigtigt for mig, at gøre en forskel for mine kollegaer og patienter ved at have en høj sygeplejefaglig kvalitet og god kommunikation.

Jubilæumsreceptionen holdes 11. maj i Lokalpsykiatrien Fredericia i selskab med kollegaer, venner og familie.

APPFWU01V