Skip til primært indhold

Afdeling for Traume- og Torturoverlevere har fundet ny afdelingschef

Den konstituerede afdelingschef Janus Staffe fortsætter i stillingen som chef for Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Det er en rutineret leder med indgående kendskab til afdelingen, som nu får mulighed for at fortsætte samarbejdet om at udvikle afdelingen. Janus Staffe har været konstitueret i chefstillingen i halvandet år og har tidligere været ansat som funktionsleder i ATT.

- Vi er meget glade for, at Janus kan fortsætte i stillingen og arbejde videre med de ting, han allerede har sat i gang. Han har det helt rigtige blik for den rolle ATT har både i psykiatrisygehuset og regionen som helhed. Så vi byder Janus velkommen og ser frem til at samarbejde med ham i de kommende år, siger Charlotte Rosenkrantz Josefsen, administrerende direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark på vegne af direktionen.

Før han kom til ATT, var Janus Staffe ansat som teamleder i Vejle Kommune for psykologerne i Børne- Familiecentret, og inden da var han i ni år ansat i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland.

Nu ser han frem til at fortsætte i rollen som afdelingschef for ATT, hvor der venter flere store opgaver i den kommende tid.

- Det er et drømmejob for mig, og jeg er rigtig glad for at kunne fortsætte samarbejdet med de dygtige medarbejdere her i ATT. Jeg ser ATT som en del af en større helhed, og det er vigtigt for mig, at vi tænker psykiatrisygehuset og det øvrige sundhedsvæsen med, når vi udvikler lokale løsninger i vores hverdag.

Janus Staffe, afdelingschef for Afdeling for Traume og Torturoverlevere i Region Syddanmark

Mest af alt er Janus Staffe glad for at kunne fortsætte med at præge udviklingen af ATT som behandlingstilbud, til en udsat målgruppe.

- Krigstraumer kan, uanset om de rammer en civil eller en udsendt dansk soldat, give nogle alvorlige mén senere i livet. Det er et særligt vilkår for vores patientgruppe, som ofte venter mange år, før de søger hjælp.

Det betyder at det ofte er kompliceret for medarbejderne på ATT, at udrede og behandle. Det kræver viden, samarbejde og udvikling, at levere udredning og behandling af høj kvalitet.

- Jeg er stolt af at kunne sige, at vi lever op til de krav i meget stort omfang.

Flytning og forandringer på vej

Det kommende år byder på flere forandringer for ATT. Medarbejderne i Vejle og Odense skal finde sammen i nye rammer på Middelfart Nærhospital, som tidligere rummede et af regionens sygehuse.

- Vi rykker ind på samme adresse i Middelfart til oktober næste år. Det vil kræve lidt ekstra af os alle sammen, og personligt ser jeg  frem til en hverdag, hvor vi alle er under samme tag.

Udover flytteplanerne har ATT det seneste år fået ansvaret for den behandling af PTSD på regionsfunktion og dermed også en udvidet patientgruppe.

Janus Staffe er glad for det større ansvar, og ser det som en kærkommen faglig tilføjelse til den samlede opgave, som han i samarbejde med det personalet på ATT løbende arbejder på at udvikle.

- Min fornemmeste opgave er til at finde balancen mellem kontinuitet og udvikling, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores patienter det bedst mulige behandlingstilbud, når de kommer til os for at få behandling.

APPFWU01V