Skip til primært indhold

Ny chefsygeplejerske i Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark

Den 1. januar 2024 tiltræder Trine Zier Bro som ny chefsygeplejerske i Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark. Her skal hun udgøre afdelingsledelsen sammen med cheflæge Maja Sidelmann Basnov og chefsygeplejerske Tanja Wind Kenne.

I godt 25 år har Trine Zier Bro arbejdet i psykiatrien.

Men når hun har sin første arbejdsdag i 2024 er det ikke længere som oversygeplejerske i børne- og ungdomspsykiatrien i Odense, men derimod som chefsygeplejerske i Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark.

- Jeg brænder virkelig for børne- og ungdomspsykiatrien. Når unge mennesker bliver alvorligt syge, har vi en særlig forpligtigelse til at levere den bedst mulige behandling, og jeg ser frem til, at jeg nu får chancen for at være med til at udvikle børne- og ungdomspsykiatrien på tværs af hele regionen, lyder det fra Trine Zier Bro.

 

Trine Zier Bro

En erfaren leder

Den 50-årige sygeplejerske har mange års ledererfaring fra både børne- og ungdomspsykiatrien og voksenpsykiatrien. Før Trine Zier Bro i 2013 blev oversygeplejerske i Børne og Ungdomspsykiatri Odense, var hun blandt andet afdelingssygeplejerske i voksenpsykiatrien. Med sig har hun desuden en kandidatgrad i socialt arbejde fra Aalborg Universitet.

Og det var da også et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Trine Zier Bro som ny chefsygeplejerske i Børne- og ungdomspsykiatri Syddanmark.

- Jeg glæder mig over, at én af vores dygtige oversygeplejersker har ønsket at tage skridtet videre som chefsygeplejerske, fortæller Anne Mette Vind, der er sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.

- Trine kender til dagligdagen i vores børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i regionen. Hun er en erfaren leder, og jeg er ikke i tvivl om, at hendes mange kompetencer kommer til at være til gavn for både vores patienter, de pårørende og vores medarbejdere.

Stort og spændende arbejde i vente

I rollen som ny chefsygeplejerske ser Trine Zier Bro frem til, i endnu højere grad, at være en del af omorganiseringen af børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Ændringer der trådte i kraft i september 2023, og som betød, at afdelingerne i Odense og Sydjylland blev slået sammen til én fælles afdeling under navnet Børne- og ungdomspsykiatri Syddanmark.

- Der ligger et stort og spændende arbejde i at lægge flere afdelinger sammen til én. Vi er allerede kommet godt fra start, og jeg glæder mig til at være med i det videre arbejde omkring at sætte en fælles kurs på tværs af regionen.

- Og så glæder jeg mig også over de muligheder, som Nyt OUH kommer til at give os på Fyn. Hvor vores sengeafsnit i det jyske i forvejen ligger tæt på somatikken, så bliver vi med Nyt OUH en del af et børnehospital – på tværs af psykiatri og somatik. Det kommer helt sikkert til at gavne både vores patienter og os som fagfolk, da vi får nogle helt andre muligheder for sparring på tværs.

Privat bor Trine Zier Bro med sin mand og børn i barndomshjemmet i Odense.   

APPFWU02V