Skip til primært indhold

Hvad er er vigtigt for dig i dit møde med psykiatrien?

I anledning af den årlige "Hvad er vigtigt for dig?"-dag, den 6. juni, har patienter og pårørende mulighed for at ringe ind og få en snak med den øverste ledelse i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Logo med skriften: Hvad er vigtigt for dig?

Direkte linje til direktionen

Den direkte linje til direktionen er en fast del af programmet, når Psykiatrien i Region Syddanmark den 6. juni markerer den internationale "Hvad er vigtigt for dig"-dag.

- Dagen er en reminder om at være åbne og nysgerrige i samtalen med patienter og pårørende, siger administrerende sygehusdirektør Charlotte R. Josefsen og suppleres af sygeplejefaglig direktør Anne Mette Vind:

- Det kan give anledning til nogle anderledes snakke, end dem, der måske normalt er rum for i dagligdagen.

Ring til den administrerende direktør kl. 10-12 og 13-15

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Administrerende sygehusdirektør


99 44 48 01

Ring til den sygeplejefaglige direktør kl. 10-12

Anne Mette Vind

Anne Mette Vind

Sygeplejefaglig direktør


99 44 48 03

Følg med i afdelingerne

"Hvad er vigtig for dig"-dagen markeres også med lokale aktiviteter i psykiatriens afdelinger, hvor der bl.a. er mulighed for at få en snak med psykiatriens peer-medarbejdere, der er medarbejdere, der selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet enten som pårørende eller som patienter i psykiatrien.

I Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart har pårørende-peer Rikke Andreasen i et par uger været i gang med at inddrage patienterne i Vigtigt for dig-dagen.

- Både patienter, pårørende og personale har taget godt imod vores spørgsmål. Noget af det, der fylder er hjælpen til at opretholde en meningsfuld hverdag, selv om man er under behandling i retspsykiatrien, fortæller Rikke Andreasen.

I Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark Afdeling Aabenraa har afdelingens peer-medarbejder i samarbejde med patienterne udarbejdet talekort med spørgsmål, der er blevet uddelt på morgenmøderne i afdelingens sengeafsnit.

- Der lægges op til, at spørgsmålene skal danne grundlag for en fælles drøftelse af, hvad der skal til for at skabe en god dag, fortæller oversygeplejerske Louise Danielsen Foldager.

Om "Hvad er vigtigt for dig"

"Hvad er vigtig for dig" markeres over hele verden. På få år er mere end 49 lande blevet en del af bevægelsen. Danmark kom for alvor med for et par år siden og dagen markeres i dag i hele sygehusvæsenet.

Læs mere om "Hvad er vigtigt for dig"-dagen på Dansk selskab for patientsikkerheds hjemmeside

Kontakt

Louise Danielsen Foldager

Oversygeplejerske

Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark Afdeling Aabenraa


24 40 12 19

Rikke Andreasen

Pårørendepeer

Psykiatrisk Afdeling Middelfart


99 44 85 70
APPFWU02V