Skip til primært indhold

IPS-indsats hjalp Lulu i arbejde: "Jeg er sindssygt glad for det"

At have en tæt og tillidsfuld relation til IPS-konsulenten Anja har været afgørende for, at Lulu i dag arbejder ved Circle K.

Lulu Ingildsen bag disken ved Circle K

27-årige Lulu Ingildsen betjener kunder, gør rent og fylder varer op på Circle K ved den fynske motorvej.

- Jeg er sindssygt glad for det, siger Lulu.  

Lulu er gået fra at være arbejdsløs til i dag at arbejde 15 timer om ugen. Håbet er, at hun kan komme op på 25 timer ugentligt, så hun kan forsørge sig selv helt.

- Det giver mig troen på mig selv. At jeg faktisk godt kan nogle ting. Og så er det fedt at have kollegaer, der bakker mig op.

Lulu har ADHD og borderline, og derfor kan det være ekstra svært at finde et arbejde. Men med en særlig indsats fra Psykiatrien i Region Syddanmark og jobcentret i Middelfart Kommune er det lykkes efter to års arbejdsløshed.  

Indsatsen kaldes IPS, som står for Individuelt Planlagt forløb med Støtte. Når man som Lulu er i et IPS-forløb, så er man undtaget de normale regler for jobsøgning ved jobcentret. Man får en fast IPS-konsulent tilknyttet, som hjælper med at finde det helt rigtige jobmatch. Også selvom det tager tid.

Lulus IPS-konsulent hedder Anja Ravn.

- Det, at have haft Anja, har gjort, at jeg har tiltro til systemet igen. Jeg har altid kunnet ringe til Anja, hvis der var noget, jeg gerne ville snakke om, fortæller Lulu.  

Lulu Ingildsen og Anja Ravn

Nogle gange tager Anja Ravn og Lulu Ingildsen møderne på en gåtur udenfor.

En tæt relation og tillid er afgørende for et godt IPS-forløb, og derfor kan Lulu og Anja også tale om andet end arbejde og jobsøgning. Og selvom Lulu nu er kommet i arbejde, så slutter IPS-indsatsen ikke. Der er nemlig ikke en slutdato på forløbet. Det varer så længe, det giver mening.

- Jeg tror, at flere kunne få gavn af det. Før ville jeg slet ikke snakke med min jobcenterkonsulent, men nu har jeg fået en stor tilknytning til IPS-konsulenten.

Samarbejdet mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og flere kommuner betyder, at borgere oplever en sammenhængende indsats. Samarbejdet betyder eksempelvis, at IPS-konsulent Anja Ravn kommer i Lokalpsykiatrien Middelfart en gang om ugen. Her lærer hun, hvad diagnoserne betyder for borgeren, og det kan hun give videre til virksomhederne, så jobmatchet bliver en succes.

IPS-indsatsen er en del af 10-års planen for psykiatrien, som et flertal i folketinget vedtog i september 2022. 

Lulu Ingildsen har også deltaget i et TV2 Fyn-indslag, som kan ses her. 

APPFWU01V