Skip til primært indhold

Unik mulighed for 28 social- og sundhedsassistenter: Uddanner sig til sygeplejersker med fuld løn

Den nye sygeplejerskeuddannelse på 4,5 år er både en gevinst for social- og sundhedsassistenterne og psykiatrisygehuset.

Mette Hauritz Holt

Mette Hauritz Holt skal de næste 4,5 år studere til sygeplejerske.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Sådan siger Mette Hauritz Holt om sin nye sygeplejerskeuddannelse, som hun netop er startet på.

Sammen med 27 andre social- og sundhedsassistenter fra Psykiatrien i Region Syddanmark har hun fået muligheden for at uddanne sig til sygeplejerske med fuld løn.

- Det er jo afgørende, for med hus og børn, så er det ikke muligt at komme på SU, siger hun.

Uddannelsen tager 4,5 år og kombinerer praktik og teori. I gennemsnit har de studerende én dag på skolen i Vejle og den resterende tid på den afdeling, de kommer fra. Det betyder, at Mette Hauritz Holt beholder sine gode kollegaer på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa under uddannelsen, og når hun har bestået den sidste eksamen.

- Jeg er så glad for mine kollegaer, så det er rart, at jeg ikke slipper dem.

Uddannelsen er et samarbejde med mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og UCL i Vejle.

Det er en måde at sikre de rette kompetencer på afdelingerne, og imødekomme udfordringerne med mangel på sygeplejersker, siger Anne Mette Vind, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark. 

- Det er til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere, at vores dygtige social- og sundhedsassistenter får denne mulighed. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med UCL.

Undervisning i carelab

En del af undervisningen foregår i carelab, som ligner rigtige stuer på sygehusene. I stedet for patienter ligger der dukker i sengene.

Der er perspektiver i at tilbyde denne form for uddannelse, siger Kim Bøg-Jensen, der er direktør for Området for Sundhed på UCL.

- I en tid hvor vi mangler sygeplejersker, så giver det rigtig god mening at skabe de rette forudsætninger for, at flere kan uddanne sig. Det her er en visionær måde at tænke deltidsuddannelse på, siger han.

På første skoledag blev Mette Hauritz Holt og de andre studerende introduceret til det nye studieliv, som venter. Efter flere år på arbejdsmarkedet skal man selvfølgelig lige vende sig til at studere.

- Jeg synes da selv, at jeg har et godt hoved, men selvfølgelig er der lidt nerver på, siger Mette Hauritz Holt og smiler.

Der er i alt 30 studerende på det første hold på uddannelsen. De 28 social- og sundhedsassistenter fra Psykiatrien i Region Syddanmark kommer fra alle afdelinger i sygehuset.

Kontakt

Anne Mette Vind

Anne Mette Vind

Sygeplejefaglig direktør


99 44 48 03

Kim Bøg-Jensen

Direktør for Området for Sundhed

UCL


29 49 39 20
APPFWU02V