Skip til primært indhold

I ny podcast får forældre til børn og unge med angst viden og fællesskab

Når børn og unge har angst, rammer det hele familien. Mange forældre kæmper med følelser af afmagt og ensomhed. Med den nye podcast ”Et usynligt fællesskab” kan forældre spejle sig i andre forældres oplevelser og finde et fællesskab.

Podcasten er produceret af Fremskudt Funktion, som er et samarbejde mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og kommuner i regionen, i samarbejde med Center for Digital Psykiatri og med støtte fra Sundhedsstyrelsen.

”Da vi stod midt i det allerstørste stormvejr, der følte jeg mig allermest alene. Jeg mødte ingen andre, der snakkede om det her. Om hvordan det er at være forælder til et barn med angst.”

Sådan siger én af de 6 forældre, der medvirker i den nye podcast ”Et usynligt fællesskab”. I podcasten går de i dybden med de følelser, der følger med, når ens barn får angst. Og for forældrene er det vigtigt med fællesskab og støtte, så de kan hjælpe deres børn og passe på sig selv.  

- I vores samarbejde mellem psykiatrien og kommunerne i Fremskudt Funktion oplever vi ofte, at også forældre til børn og unge i mistrivsel har brug for mere viden og støtte. Det gavner børnene og de unge med angst, at deres forældre klædes bedre på, så de kan hjælpe og vejlede dem i hverdagen. Med denne podcast og et digitalt tilbud håber vi, at endnu flere forældre kan finde fællesskab og opleve den støtte til at hjælpe deres børn, siger Charlotte Rosenkrantz Josefsen, administrerende direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark og medformand i styregruppen til tilbuddet.

Lyt med på podcasten fra den 30. januar her - og på Spotify, Apple Podcast, eller der hvor du normalt hører podcast.

I podcastens 6 afsnit taler forældrene om emner som bl.a. ensomhed, vrede, håb og familiedynamik. Og selvom de medvirkende aldrig har mødt hinanden før, viser det sig alligevel, at de har mange følelser og oplevelser til fælles. Nu kan endnu flere forældre opleve at være en del af et fællesskab med andre, der forstår, hvad de går igennem. 

Mere støtte på vej

Og der er mere hjælp på vej. Podcasten bliver nemlig en del af et større digitalt tilbud med viden og rådgivning til forældrene.  

- Podcasten er første del af et digitalt tilbud, som er på vej fra os i fællesskab. På en ny digital platform vil forældre fremover kunne finde endnu mere brugbar viden om angst samt rådgivning og støtte, så de kan passe på både deres børn og sig selv. Vi håber, at vi med det tilbud kan nå ud til flere familier, som har brug for hjælp uden ventetid, siger Charlotte Houlberg, børn og unge direktør i Middelfart Kommune og medformand for styregruppen.

Den digitale platform vil tilbyde konkret viden om angst, gode råd til at støtte børn og unge samt hjælp til, hvordan forældre kan passe på sig selv. Tilbuddet er en del af Fremskudt Funktions arbejde med tidlige og sammenhængende indsatser for børn og unge, som skal forebygge, at mistrivsel og lettere psykiske problemstillinger bliver værre.

Den digitale platform med viden og rådgivning til forældre vil være tilgængelig i slutningen af 2025.

Info:

- Fremskudt Funktion er et samarbejde mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og 20 kommuner i regionen. Formålet med samarbejdet er at sikre, at børn og unge i mistrivsel og deres familie oplever at få den rette hjælp hurtigt, så barnet kan bevare en så normal hverdag som muligt.  

 

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Charlotte Rosenkrantz Josefsen

Administrerende sygehusdirektør


99 44 48 01

Charlotte Houlberg

Børn- og Ungedirektør

Middelfart Kommune


88 88 52 00
APPFWU02V