Uddannelse
Psykiatrisk Afdeling Vejles uddannelsesforpligtigelse rummer uddannelsestilbud til uddannelsessøgende på tværs af professioner.
Ambulancebehandlerelever
Afdelingen modtager ambulancebehandlerelever i oplæringsperiode 5 i et 2 ugers forløb.
Hovedforløbet afvikles i Psykiatrisk akutmodtagelse PAM. Desuden afvikles 2 dages besøg i Den Mobile skadestue (udekørende funktion) samt 2 dage i Dobbeltdiagnoseafsnit 05 (døgnpsykiatri).
Kontakt
Ergoterapeutstuderende
Afdelingen modtager ergoterapeutstuderende på 1., 2., 4., 5. og 6. semester. Som studerende har du stamafsnit på afsnit 02/03, men du kan også have din gang på de øvrige afsnit og specialer med følgeskab af terapeuterne på de respektive afsnit. Du deltager i det tværfaglige læringsmiljø sammen med afdelingens øvrige studerende, og vi har fokus på semestrets læringsudbytte samt daglig refleksion og vejledning.
Kontakt
Farmacistuderende
Vi modtager farmacistuderende i 1 uges klinik, hvor du vil lære arbejdsopgaverne i psykiatrien at kende samt træne at lave medicingennemgange på indlagte patienter.
Kontakt
Medicinstuderende
Vi modtager medicinstuderende i klinik på 8. og 10. semester i 2 ugers forløb. Du kan desuden få mulighed for et længere ophold i forbindelse med udarbejdelse af en forskningsopgave. De 2 uger er som udgangspunkt planlagt med en uge i Psykiatrisk Akutmodtagelse, PAM og 1 uge på afsnit. Du deltager også i ECT-behandling og 1 aftenvagt samt i afdelingens undervisning og supervision.
Kontakt
Psykologpraktikanter
Afdelingen modtager psykologpraktikanter på 8. eller 9. semester af uddannelsen. Praktikanterne er BA i psykologi, og vil efter praktikken oftest kun mangle at skrive speciale.
Praktikforløbet varer 10-11 måneder, og afvikles i Lokalpsykiatrierne, med mulighed for besøg i døgnafsnit.
Psykologpraktikanter tilknyttes en praktikvejleder, som er uddannet psykolog.
Psykologpraktikanter får under praktikforløbet praktiksamtaler og regelmæssig supervision, og deltager i afdelingens undervisning.
Kontakt
Social- og sundhedsassistentelever
Afdelingen modtager ssa-elever i Oplæringsforløb 2, der er et ca. 16 ugers forløb, der afvikles i et døgnafsnit. Inden forløbet afvikles 2 dages foroplæring ca. 4 uger før forløbsstart.
Afdelingens læringsmiljø lægger vægt på refleksion. Der tilbydes såvel monofaglige som tværprofessionelle undervisnings- og refleksionstiltag.
Alle ssa-elever tildeles en Oplæringsvejleder
Kontakt
Socialrådgiverstuderende
Afdelingen modtager socialrådgiverstuderende i deres 4. semester. Den studerende skal være fyldt 25 år, dette da det vurderes at være behov for en vis grad af modenhed og psykisk robusthed, da det i løbet af praktikken forventes at den studerende kan tage opgaver på egen hånd.
Der er tale om en praktik af 5 måneders varighed, hvor selvstændighed i opgaveløsningen langsomt øges. Den studerende bliver tilknyttet én vejleder blandt socialrådgiverne, men skal forvente undervejs i praktikken at få opgaver på andre afsnit end hos vejleder. Ligeledes kan der være tale om nogle ugers ophold hos socialrådgiverkollega i Lokalpsykiatrien i Kolding. Der ydes løbende socialfaglig vejledning ved den tilknyttede vejleder.
Der lægges vægt på udvikling af de socialfaglige kompetencer og anvende disse i tværfaglige sammenhænge. Der tilbydes endvidere tværfaglig undervisning og refleksionstiltag for studerende i afdelingen.
Kontakt
Sundhedsadministrativ koordinator-studerende - SAK
Afdelingen modtager studerende til sundhedsadministrativ koordinator to gange årligt; Første praktik i første semester med en varighed på ni uger. Anden praktik i fjerde semester med en varighed på seks måneder.
Praktikken kan foregå på det psykiatriske hospital og/eller i en af vores tre lokalpsykiatrier.
Afdelingen har tre praktikvejledere i hhv. Lokalpsykiatri Vejle, Fredericia og Kolding samt en praktikkoordinator.
Kontakt
Karina Arneborg Olesen
Faglig koordinator og praktikkoordinator
Psykiatrisk Afdeling Vejle
99 44 75 72
Sygeplejestuderende
Afdelingen modtager sygeplejestuderende i klinik på 3. & 4. semester (7-8 ugers forløb), der afvikles i døgn- eller lokalpsykiatrier og 6. semesterforløb (del 2) i 10 ugers forløb, der afvikles i døgnafsnit.
Det er muligt at søge valgfagsforløb på 7. semester (6 ugers forløb i døgnafsnit) og tilknytning til praksis i forbindelse med udarbejdelse af BA-projekter på 7. semester.
Afdelingens læringsmiljø lægger vægt på refleksion. Der tilbydes såvel monofaglige som tværprofessionelle undervisnings- og refleksionstiltag.
Alle studerende tilknyttes en klinisk vejleder.