Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Psykiatrien i Syddanmark:

Udsendt
Ny ledelser på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Sydjylland
Oversygeplejerske Yvonne Reinholt og ledende overlæge Klaus Müller Nielsen er tiltrådt som konstitueret ledelsesteam på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa.


Udsendt
Mindhelper sikrer digital hjælp til børn og unge
En online-skole om angst og undervisningsmateriale til landets folkeskoler om taknemmelighed er blandt de nye tiltag hos online-projektet Mindhelper.dk, som trods COVID-19 har mulighed for at række ud til landets unge.


Udsendt
Nye samarbejdsformer bygger bro
Den seneste undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse viser positive resultater for børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis har målrettede indsatser som projekt Fremskudt Funktion været med til at bygge bro mellem behandling, frivillige tilbud og børn og unges hverdag.


Udsendt
Patientundersøgelse viser fremgang i Psykiatrien i Region Syddanmark
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 90% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Svendborg i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet.


Udsendt
Psykiatrien i Region Syddanmark i top i patientundersøgelse
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 84% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet.


Udsendt
Patientundersøgelse viser stor fremgang på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på fremgang i tilfredsheden blandt patienterne på Psykiatrisk Afdeling Vejle. Eksempelvis er 72 pct. af de indlagte patienter i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med behandlingen.


Udsendt
Danmarks første professor i retspsykiatri, Frederik Alkier Gildberg, er ansat ved Psykiatrien i Region Syddanmark
Sygeplejerske Frederik Alkier Gildberg er 1. marts udnævnt som den første danske professor i retspsykiatri med et stærkt forskningsfokus på retspsykiatri, retspsykiatrisk sygepleje og reduktion af tvang og vold. Gildberg er bl.a. med baggrund i sin ph.d. og en efterfølgende omfattende forskning netop blevet udnævnt som professor i retspsykiatri og retspsykiatrisk sygepleje ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, Syddansk Universitet.


Udsendt
2020 gav et boom i videokonsultationer
Samtaler mellem patient og behandler over video kom for alvor til sin ret i 2020 – og det har været til stor glæde for både medarbejdere og patienter. Videokonsultationer forventes fremover at blive et værdifuldt supplement til det fysiske fremmøde.


Udsendt
Psykiatrisygehuset styrker specialistrådgivningen
Fra 1. januar har Psykiatrien i Region Syddanmark udvidet tilbuddet om specialistrådgivning til praktiserende læger. Med det nye tilbud kan læger på alle hverdage få rådgivning om psykiatriske problemstillinger til gavn for patienterne.


Udsendt
En af specialpsykologernes pionere takker af
I sidste uge havde psykolog Dorte Brink haft sin sidste arbejdsdag hos Psykiatrien i Region Syddanmark, hvor hun har været siden 1985. Hun kigger tilbage på en dejlig tid, hvor hun har haft en stor andel i arbejdet med specialpsykologuddannelsen som uddannelsesansvarlig i Esbjerg og med en position i det centrale Uddannelsesudvalg.Siden er sidst opdateret 6-10-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring