Skip til primært indhold

Kom i job eller uddannelse med hjælp fra IPS

IPS står for individuelt planlagt job med støtte og er et tilbud til dig, der er i behandling i lokalpsykiatrien i Region Syddanmark og som gerne vil i job eller uddannelse. I IPS får du hjælp af en konsulent, der kan hjælpe dig med at finde det job eller den uddannelse, der passer til dig.

Udgangspunkt i dine ønsker og behov

Målet i IPS er, at du kommer i job eller får en uddannelse - eventuelt på nedsat tid. Din baggrund, diagnose eller symptomer er ikke en hindring. Det handler om, at vi sammen skal finde det job eller den uddannelse, der passer til lige netop dig.

Individuelt tilrettelagt

IPS er individuelt tilrettelagt, og vi tager udgangspunkt i dine ønsker og behov. Sammen med din IPS-konsulent aftaler du, hvordan I skal samarbejde, og hvad du gerne vil have hjælp til.

Hjælpen vil typisk være, at:

  • Finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med.
  • Lave CV og ansøgninger.
  • Tage kontakt til virksomheder, herunder arrangere besøg på relevante virksomheder.
  • Støtte dig, hvis du oplever udfordringer, når du er startet i job.

Tæt samarbejde med din behandler i psykiatrien

IPS-konsulenten arbejder tæt sammen med din behandler i psykiatrien, så du oplever, at dit forløb er sammenhængende. Der bliver også taget de hensyn, som du har brug for. Ofte vil IPS-konsulenten være i lokalpsykiatrien mindst en gang om ugen, så det er nemt for IPS-konsulenterne at snakke regelmæssigt med de relevante behandlere.

Støtte før, under og efter

Du vil blive hjulpet hele vejen i et IPS-forløb - også når du er kommet i job eller uddannelse. Støtten fra din IPS-konsulent varer typisk i op til 1 år efter din start i job eller uddannelse.

Kom i gang med IPS

Hvis du gerne vil i gang med IPS eller høre mere for at finde ud af, om det er noget for dig, kan du kontakte en IPS-konsulent i din kommune eller din behandler i lokalpsykiatrien.

Læs mere om hvem der kan tilbydes et IPS-forløb og find kontaktoplysninger på en IPS-konsulent i din kommune

Spørgsmål og svar om IPS

Ja. IPS er udviklet til mennesker med alvorlig psykisk sygdom. Alle der gerne vil i job eller uddannelse kan deltage i IPS.

Ja. Alle, der ønsker at arbejde eller at tage en uddannelse, kan deltage i IPS indsats. Du vil ikke blive valgt fra på grund af misbrug, hjemløshed, kriminel baggrund eller andet.

Det er op til dig, hvor meget du vil fortælle din nye arbejdsgiver. Du vil sammen med din IPS-konsulent arbejde med fordele og ulemper ved at fortælle om dine udfordringer til din arbejdsgiver.  

Ja. Din IPS-konsulent vil sammen med dig arbejde på at finde ud af, hvad du gerne vil, og hvad du kan. Dette sker i samarbejde med din behandler, så vi sikrer os, at der bliver taget de hensyn til dig, der er nødvendige i forhold til din sygdom, f.eks. arbejdstid mm.

Forløbet er i udgangspunkt tidsubegrænset, og støtten forsætter så længe, du har behov for støtte. 

APPFWU02V