Skip til primært indhold

Lulu - sælger

At have en tæt og tillidsfuld relation til IPS-konsulenten Anja har været afgørende for, at Lulu i dag arbejder ved Circle K.

IPS-deltager Luli

Betjening af kunder, opfyldning af varer og rengøring

27-årige Lulu Ingildsen betjener kunder, gør rent og fylder varer op på Circle K ved den fynske motorvej.

- Jeg er sindssygt glad for det, siger Lulu.

Lulu er gået fra at være arbejdsløs til i dag at arbejde 15 timer om ugen. Håbet er, at hun kan komme op på 25 timer ugentligt, så hun kan forsørge sig selv helt.

- Det giver mig troen på mig selv. At jeg faktisk godt kan nogle ting. Og så er det fedt at have kollegaer, der bakker mig op.

ADHD og borderline kan give udfordringer, når der skal findes arbejde

Lulu har ADHD og borderline, og derfor kan det være ekstra svært at finde et arbejde. Men med en særlig indsats fra Psykiatrien i Region Syddanmark og jobcentret i Middelfart Kommune er det lykkes efter 2 års arbejdsløshed.

Lulus IPS-konsulent hedder Anja Ravn.

- Det, at have haft Anja, har gjort, at jeg har tiltro til systemet igen. Jeg har altid kunnet ringe til Anja, hvis der var noget, jeg gerne ville snakke om, fortæller Lulu.

Et forløb med plads til mere end jobsøgning

En tæt relation og tillid er afgørende for et godt IPS-forløb, og derfor kan Lulu og Anja også tale om andet end arbejde og jobsøgning. Og selvom Lulu nu er kommet i arbejde, så slutter IPS-indsatsen ikke. Der er nemlig ikke en slutdato på forløbet. Det varer så længe, det giver mening.

- Jeg tror, at flere kunne få gavn af det. Før ville jeg slet ikke snakke med min jobcenterkonsulent, men nu har jeg fået en stor tilknytning til IPS-konsulenten.

Samarbejdet mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og flere kommuner betyder, at borgere oplever en sammenhængende indsats. Samarbejdet betyder eksempelvis, at IPS-konsulent Anja Ravn kommer i Lokalpsykiatrien Middelfart en gang om ugen. Her lærer hun, hvad diagnoserne betyder for borgeren, og det kan hun give videre til virksomhederne, så jobmatchet bliver en succes.

Lulu Ingildsen har også deltaget i et TV2 Fyn-indslag, som kan ses her.

APPFWU01V