Center for selvmordsforebyggelse - videns- og udviklingscenter for fagpersoner
Centeret er med til at sikre et ens behandlingstilbud af høj kvalitet til selvmordstruede patienter, fremme udviklingen og dele viden om selvmordsforebyggelse både regionalt, nationalt og internationalt.
Center for selvmordsforebyggelse
J. B. Winsløws Vej 16, indgang 230, 5000 Odense C
99 44 86 00
Mere information:
Åbningstider:
Mandag-torsdag kl. 8:00–16:00 og
Fredag kl. 8:00–14:30
Telefontid:
Mandag-torsdag kl. 8:00-14:30 og
Fredag kl. 8:00–12:00
Faglig sparring til samarbejdspartnere og regionen
Center for Selvmordsforebyggelse (CFS) er et regionalt videns- og udviklingscenter forankret i Region Syd, der arbejder for at fremme selvmordsforebyggelse på et strukturelt og organisatorisk niveau i regionen.
Vi tilbyder faglig sparring og rådgivning til offentlige aktører med henblik på at sikre et ensartet behandlingstilbud og service for borgere i Region Syddanmark.
Bemærk: Center for Selvmordsforebyggelse tilbyder ikke sparring eller rådgivning på enkeltsager eller kliniske problemstillinger. Vores primære fokus er at støtte det overordnede arbejde med at forebygge selvmord på samfunds- og organisationsniveau.
Kerneområder for Center for selvmordsforebyggelse
- Faglig sparring: Vi tilbyder rådgivning og sparring til organisationer, myndigheder, og professionelle, der ønsker at styrke deres arbejde med selvmordsforebyggelse. Dette kan være på organisatorisk, strukturelt og politisk niveau. Vi arbejder på at opbygge og formidle viden generelt om selvmordsforebyggelse, samt yde rådgivning og hjælp til etablerede teams og kompetenceområder. Endvidere arbejder vi aktivt på at bidrage til styrkelse af samarbejdet mellem social- og sundhedssektor, være kontakt og netværksskabende inden for selvmordsforebyggelse nationalt og internationalt.
- Vidensdeling: Vi indsamler, udvikler og deler viden om bedste praksis inden for selvmordsforebyggelse, herunder metoder, redskaber og initiativer, der kan understøtte arbejdet på forskellige niveauer i samfundet.
- Udviklingsprojekter: Vi arbejder aktivt med udvikling og implementering af nye tiltag og initiativer, der kan bidrage til at reducere antallet af selvmord. Dette kan være i form af rådgivning, undervisning, generel formidling, konferencer samt evaluering af eksisterende tiltag. Endvidere fungerer centeret som samarbejdspartner for regioner, kommuner, Center for Selvmordsforskning, NEFOS, Livslinjen, DRISP m.fl.
- Uddannelse og træning: Vi tilbyder kurser/workshops og oplæg, der sigter mod at øge kompetencen inden for selvmordsforebyggelse blandt fagfolk.
Organisering
Ledelsesmæssigt supporteres Center for Selvmordsforebyggelse overordnet af afdelingsledelsen i Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, og i henhold til den daglig drift af funktionslederen i Affektivt Team i vores afdeling i Odense.
Center for Selvmordsforebyggelse består aktuelt af fire medarbejdere fra Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, Odense. En centeransvarlig specialpsykolog, en klinisk sygeplejerske fra Team for Selvmordsforebyggelse, en socialrådgiver, en lægesekretær samt en akademisk sygeplejerske fra voksenpsykiatrien.