Skip til primært indhold

Botilbudsteams - et intensivt, ambulant behandlingstilbud

Botilbudsteams er et intensivt ambulant behandlingstilbud i en udgående funktion til beboere på botilbud. Målgruppen er voksne borgere, der er fyldt 18 år og bor på et socialpsykiatrisk botilbud og er henvist til behandling i psykiatrien i Region Syddanmark.

Intensivt, ambulant behandlingstilbud

Botilbudsteams er et intensivt ambulant behandlingstilbud i en udgående funktion til beboere på botilbud. Botilbudsteamet indgår i tæt samarbejde med de socialpædagogiske medarbejdere, så den sundhedsfaglige og sociale indsats koordineres og understøtter hinanden. Der er et særligt fokus på at være tilgængelige for både medarbejdere og beboerne på det enkelte botilbud.

Voksne borgere på socialpsykiatriske botilbud

Målgruppen er voksne borgere, der:

  • er fyldt 18 år og
  • bor på et socialpsykiatrisk botilbud og
  • er henvist til behandling i psykiatrien i Region Syddanmark.

Psykiatrien visiterer ud fra en individuel sundheds- og socialfaglig vurdering af beboerens samlede situation og historik.

Samarbejdsaftale

Grundlaget for samarbejdet mellem botilbudsteamet og det socialpsykiatriske botilbud, der er forankret i botilbudsteamets optageområde, er en skriftlig samarbejdsaftale, der er bestemmende for det konkrete samarbejde mellem botilbudsteamet og botilbuddet. Samarbejdsaftalen fastlægger en klar, tværsektoriel struktur for et gensidigt forpligtende samarbejde med fokus på tværgående orientering, beslutningskompetence, vidensdeling og samarbejdskultur. Samarbejdsaftalen indeholder konkrete aftaler om, hvilke dage teamet fysisk er tilstede på botilbuddet, fast kontaktperson mv. 

Tværsektorielt samarbejde

Region Syddanmarks Psykiatri samarbejder med de 22 kommuner i regionen for at sikre, at borgerne oplever en sammenhængende indsats. 

Samarbejde om borgerforløb, SAM:BO beskriver rammerne for, at borgeren oplever et godt og sammenhængende forløb.

SAM:BO beskriver:

  • rammerne for kommunikation og
  • planlægning mellem kommuner, sygehuse og almen praksis i tværsektorielle borgerforløb.

Læs mere om SAM:BO aftalen og se den nyeste version på Region Syddanmarks hjemmeside.

Kommunikation om medicin sker via Fælles Medicinkort, FMK. Kommunikation om behandling sker via ambulant socialpsykiatrisk korrespondance.

FMK-online - kræver log ind til Fælles Medicinkort

Kompetenceudvikling med e-læringskurser

E-læringskurserne har til formål at styrke medarbejderens faglige kompetencer. Kurserne er oprindeligt udviklet til psykiatrien, og stilles til rådighed til medarbejdere på botilbud.

Kurserne er målrettet medarbejdere med en faglig baggrund som:

  • Pædagog
  • Social- og sundhedsassistent
  • Social- og sundhedshjælper.

Relevante e-læringsforløb

E-læringen ligger i Region Syddanmarks kursusportal Plan2Learn. Tilmelding kræver log ind med MitID.

Øvrige muligheder for kompetenceudvikling

Gennem samarbejde kan botilbudsteam og botilbud give den bedst mulige behandling, pleje og recovery-orienterede rehabilitering. Der er mange gratis muligheder for kompetenceudvikling. Region Syddanmark udvider løbende listen over gratis kompetenceudviklingstilbud.

Oversigt med muligheder for at få mere viden:

APPFWU02V