Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Psykiatrien i Syddanmark:

Udsendt 17. januar 2020
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, afholder i løbet af året en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. Disse foregår i hele regionen, så om du sidder i Svendborg eller Esbjerg, så er der mulighed for at deltage. Få arrangementskalenderen her.


Udsendt 17. januar 2020
Kontoret rykker ud til patienterne: Front Office gør en forskel for personalet og patienterne på Psykiatrisk Afdeling Odense
På Psykiatrisk Afdeling Odenses afsnit er afstanden mellem personale og patienter blevet kortere. Væggene ind til kontoret er væk, og det har betydet mere plads, en bedre relation og mere tid til patienten.


Udsendt 14. januar 2020
Forældrekurser skal hjælpe børn i mistrivsel
Som et led i kampen for bedre mental sundhed og mindre mistrivsel blandt Region Syddanmarks børn og unge, vil der i samarbejde med alle syddanske kommuner tilbydes forældrekurser i starten af 2020. Målgruppen for kurserne er forældre til børn, som grundet mistrivsel er henvist til psykiatrien af fx PPR-medarbejder eller egen læge, men hvor barnet ikke tilbydes et behandlingsforløb i psykiatrisygehuset.


Udsendt 7. januar 2020
De særlige pladser gør en forskel for patienterne
Det er snart 2 år siden, at de særlige pladser åbnede som et nyt behandlingstilbud i Region Syddanmark. Pladserne har siden etableringen været omdiskuteret, men når man taler med både fagfolk og patienter, står det klart, at de særlige pladser giver gode resultater.


Udsendt 3. januar 2020
Psykiatrisk Afdeling Middelfart ansætter 5 nye peer-medarbejdere
Med ansættelsen af fem nye medarbejdere med brugerbaggrund, de såkaldte peer-medarbejdere, er Psykiatrisk Afdeling Middelfart godt i gang med at styrke peer-indsatsen, som er en af anbefalingerne i den nye psykiatriplan.


Udsendt 27. december 2019
Sonja Rasmussen tager vagten som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Psykiatrisk Afdeling Vejle har fået den erfarne ledende overlæge Sonja Rasmussen tilknyttet i en overgangsperiode, til der igen er ansat en fast ledende overlæge i Vejle.


Udsendt 11. december 2019
Ny alkoholbehandling vil bryde tabu og foregår både på nettet og ved personligt fremmøde
Det er ofte forbundet med skam og skyld at gå i behandling for alkoholmisbrug. Det betyder, at mange som har behov behandling for deres alkoholproblem ikke opsøger den nødvendige hjælp. Det skal nyt behandlingskoncept råde bod på ved at kombinere fremmøde med behandling online.


Udsendt 11. december 2019
Telepsykiatrisk Center skal udvikle landsdækkende tjek af sundhedsapps
Sundhedsministeriet her bedt Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark om at udvikle en løsning til kontrol og mulig certificering af de mange sundhedsapps, vi omgiver os med.


Udsendt 12. november 2019
Arbejdsmiljø: Psykiatrien i Region Syddanmark er et godt sted at arbejde
Det Norske Veritas (DNV-GL) har kigget arbejdsmiljøet efter i sømmene i psykiatrisygehuset, og resultatet er forbedret. Psykiatrien i Region Syddanmark er rykket et niveau op, hedder det i DNV-rapporten, hvor der også peges på mulige forbedringer.


Udsendt 8. november 2019
Ny chefkonsulent til forskerstøtte
Med ny status som Syddansk Universitetshospital øger Psykiatrien i Region Syddanmark forskningsindsatsen. Psykiatrisygehuset har ansat Olaf Svenningsen som ny chefkonsulent til forskerstøtte. Han har mere end 20 års erfaring med forskningsstøtte fra både ind- og udland.Siden er sidst opdateret 6-10-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt