Skip til primært indhold

Videosamtaler - behandling hjemmefra

Videosamtaler i psykiatrien er et tilbud til dig som patient, hvor du har mulighed for at modtage samtaler med din behandler over video. Videosamtalen vil foregå med din sædvanlige behandler.

Behandling hvor det passer dig

Der kan være mange grunde til, at det for dig giver mening at have nogle samtaler med din behandler over video. Du kan blandt andet: 

  • Spare tid og udgifter på transport
  • Planlægge dine aftaler mere fleksibelt, hvis du også går i skole eller på arbejde
  • Have samtalen hjemmefra, hvis du har svært ved at komme ud af døren

En fælles beslutning

Som udgangspunkt kan alle få samtaler over video, og du kan altid spørge din behandler, om jeres samtaler kan holdes over video. Du og din behandler vurderer i fællesskab, om videosamtaler er egnet som en del af din behandling.

Lige så god som fysisk behandling

Forskning viser, at behandlingen via video er lige så god, som når du møder fysisk op til behandlingen. Der kan dog være individuelle forskelle på, om man synes om, at få behandling via video. Der er nogle forskelle i relationen, da man ikke kan se hele personen. Din behandler er opmærksom på disse forskelle og tager højde for dem, når behandlingen foregår via video.

Programmer efter formål

Der er forskellige programmer alt efter, hvad for en samtale du skal have med din behandler.

  • Mit Sygehus er programmet, du skal bruge, hvis du skal have en almindelig konsultation med din behandler, hvor du deltager individuelt eller evt. med en pårørende eller tolk.
  • Webex er programmet, du skal bruge, hvis du eksempelvis skal have undervisning eller terapi i gruppe over video.
APPFWU02V