Skip til primært indhold

Indvielse: Håbets sti skal give inspiration og tro på fremtiden til mennesker i krise

Håb er ikke en strategi, plejer man at sige. Men håb er måske den sidste udvej, når bunden er gået ud af livet, og mørket sænker sig over dit sind. Håbet er det lille lys i mørket, som kan fastholde dig i troen på, at det nytter at gøre noget trods al modgangen.

Psykiatrisk Afdeling Odense har i samarbejde med Odense Kommune markeret en gåtur på Assistenskirkegården med inspirerende citater formuleret af mennesker, som har mærket en krise på egnen krop og sjæl. Ruten har fået navnet Håbets Sti. Og en travetur her skal fungere som en verbal krammer til dem, som har behov.

Nu skal Håbets Sti indvies.

Psykiatrisk Afdeling Odense har i samarbejde med Odense Kommune skabt Håbets Sti, der løber gennem Assistenskirkegården. På stien er der små skilte med korte tekster langs ruten. Teksterne er formet af kunstner og sangskriver Emma Hørlyck og tidligere patienter på afdelingen, der selv har taget kampen mod sygdom og symptomer - og vundet.

- Derfor skal vi tilskynde og værne om hvert et lille håb hos mennesker i krise, mennesker med psykisk sygdom, vores patienter. For at fastholde et håb er også hårdt arbejde, siger chefsygeplejerske Rikke Sveistrup.

- Som psykiatrisk sygehus stiller vi vores håb til rådighed for vores patienter samtidig med, at de modtager sundhedsfaglig behandling her hos os. Det virker og bygger bro fra den håbløshed mange alvorligt syge oplever, tilbage til et liv, hvor de på trods af sygdomsudbrud, kan genvinde troen på et meningsfyldt og godt liv. Håbets Sti er et supplement på den rejse, tilføjer hun.

By- og kulturrådmand i Odense Kommune Søren Windell er glad for samarbejdet mellem Psykiatrisk Afdeling Odense og Odense kommunes By- og Kulturforvaltning.

- Håbets Sti er et fantastisk godt eksempel på, hvad kultur også kan være. Både når vi snakker formål og skabere. Og vi er stolte af at kunne medvirke til at give borgere her i kommunen både stemme og håb under nogle vanskelige omstændigheder i deres liv. Håb er en vigtig ingrediens, når man står midt i en personlig krise, uanset hvad krisen har rod i, siger Søren Windell.

Formand for Psykiatri og Socialudvalget i Region Syddanmark Mette Bossen Linnet bakker op.

- Når både civilsamfund, sundhedsfaglige og kommunen, finder sammen om at gøre en forskel for de mest udsatte borgere, kan der ske rigtig meget godt. Selvfølgelig også hjulpet af de ildsjæle, der både samler trådene og får den gode ide. Jeg er overbevist om, at Håbets Sti kommer til at gør en positiv forskel for mange, der rammer en svær periode i deres liv, sige Mette Bossen Linnet.  

Håbets Sti bliver indviet den 11. september fra kl. 15. til 16.30.

Program:

·       15:00 Velkommen ved Rikke Sveistrup, chefsygeplejeske

·       15:15 Tale ved Søren Windel rådmand, By og Kulturforvaltningen, Odense Kommune

·       15: 25 Snoreklip

·       15:30 Eventuelt musikindslag

·       15:40 Kage og bobler

·       16:00 For de der har lyst – gåtur på ruten ”Det Lille Håb”

Kontakt: Chefsygeplejerske Rikke Sveistrup 24 40 40 78

APPFWU01V