Samtale med familie eller pårørende
Støtte i hverdagen og viden gør det lettere at behandle psykisk sygdom. Samtale med pårørende eller familien, hvis der er børn, gør det lettere at forstå patientens oplevelser. Gruppeundervisning for børn, der har forældre med psykisk sygdom er også en mulighed.
Støtte i hverdagen gør det lettere at blive rask
Tilbud om invitation af dine nærmeste pårørende ind til en samtale gør det lettere for dig at få bedre, blive rask og forblive rask. Erfaringerne viser, at støtten fra dit netværk i hverdagen gør det lettere for dig at komme over din sygdom. Støtte i hverdagen mindsker risikoen for forværring eller tilbagefald.
Samtale med pårørende, der er tæt på dig og din hverdag
Som patient i psykiatrien får du tilbud om, at vi inviterer dine nærmeste pårørende ind til en samtale. Du bestemmer, hvem vi må tale med - og du deltager også selv i samtalen. Vi har tavshedspligt og må kun fortælle dine pårørende om din sygdom og behandling, hvis du giver os lov til det.
Læs mere om samarbejdet med pårørende på Mit sygehus, der også er en app til patienter i forløb
Viden gør det lettere at forstå
Psykisk sygdom er omgivet af mange fordomme. Viden om sygdommen gør det lettere for andre at forstå hvad, du oplever. Din familie og andre, tæt på dig, vil ofte gerne vide, hvordan de kan støtte op om dig, mens du er i behandling.
Samtale med familien - tal om sygdommen med familiens børn
Familiesamtale er et tilbud til dig med børn. Den raske forælder, eller en anden person, tæt på barnet, deltager typisk også i samtalen. Vi fortæller om sygdommen på en måde, der er tilpasset barnets alder.
Gruppe for børn med forældre, der har en psykisk sygdom
Børn kan også få tilbud om at deltage i PsykInfos grupper for børn, der har en mor eller far med psykisk sygdom. Her kan dit barn tale med andre børn, der også har psykisk sygdom i familien, og få støtte fra en konsulent, der har erfaring i at tale om sygdom med børn og unge.
Læs mere på PsykInfos hjemmeside om gruppeundervisning for børn med psykisk syge forældre