Skip til primært indhold

Psykiatrisk Afdeling Aabenraa får ny chefsygeplejerske ved årsskiftet

Oversygeplejerske Lykke Bay Marcussen tiltræder stillingen, som chefsygeplejerske på voksenpsykiatrisk afdeling i Aabenraa den 1. januar 2024, hvor hun afløser Yvonne Reinholdt den 1. februar 2024.

- Jeg er meget glad for, at vi har fundet en dygtig og erfaren leder til at overtage chefstillingen på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, siger sygeplejefaglig direktør Anne Mette Vind.

- Lykke Bay Marcussen har en solid faglig baggrund og en stærk ledelsesprofil, som jeg er sikker på vil være til gavn for afdelingen og de patienter og pårørende, som vi er der for at hjælpe.

Lykke Bay Marcussen blev uddannet sygeplejerske i 2005. Hun startede som kirurgisk sygeplejerske og udviklingssygeplejerske, inden hun skiftede til  Psykiatrisk Afdeling Esbjerg i 2015, hvor hun blev ansat som kvalitetskoordinator. Derefter blev Lykke Bay Marcussen ansat som leder af Lokalpsykiatri Varde, hvor hun har været de seneste 4,5 år. I perioden fra 2016-18 gennemførte Lykke Bay Marcussen samtidig en master i ledelse ved SDU.

 

Lykke Bay Marcussen

FOTO: Bill Ditlevsen

- Jeg er meget glad for at få muligheden for at blive chefsygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. Det er en afdeling med dygtige og engagerede medarbejdere. Og jeg ser frem til at udvikle afdelingen og skabe endnu bedre vilkår for patienter og pårørende i samarbejde med min kommende kollega i afdelingsledelsen cheflæge Klaus Müller-Nielsen og ledere og medarbejdere.

Lykke Bay Marcussen ser også frem til at få medansvar for den strategiske ledelse af afdelingen.

- Det handler om at få en medarbejder- og en ledergruppe til at samarbejde om de prioriterede opgaver blandt ved at se på hvilke kompetencer, vi som afdeling og ledergrupper har at gøre godt med, og hvordan vi får dem sat i spil.

Kompetenceudvikling og en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv er essentielt for at skabe en arbejdsplads, hvor alle medarbejdere føler sig godt tilpas og kan udvikle sig fagligt. En arbejdsplads, hvor smil på læben er en del af dagligdagen og gerne også med et humoristisk arbejdsmiljø ind i mellem.

- Det er vigtigt for mig, at vi leverer en høj kvalitet i behandlingen af vores patienter. Samtidig skal vi hele tiden være opmærksomme på, at der er en holdbar balance mellem arbejdsliv og privatliv, så vores medarbejdere kan trives og være glade for at gå på arbejde, siger den kommende chefsygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa.

Privat bor Lykke Bay Marcussen sammen sin mand og parrets to store børn i Esbjerg.

Psykiatrisk Afdeling Aabenraa behandler voksne i alderen fra 18 år og opefter. Afdelingen har flere end 400 ansatte fordelt på seks sengeafsnit og fire lokalpsykiatrier i henholdsvis Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa, der hver især rummer specialiserede teams.

APPFWU01V