Skip til primært indhold

Psykiatrisk Forskerakademi

Psykiatrisk Forskerakademi kan gøre det lettere for dig, som ønsker at komme i gang med at forske, og vi har et tværfagligt rum for dig, som allerede er i gang med en forskerkarriere.

Unge forskere

Som ny i forskningsverdenen kan det føles overvældende at navigere gennem det komplekse landskab af uskrevne regler, normer og forventninger. Akademiet er specielt designet til at støtte unge forskere i både voksen samt børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Alle med faglig interesse inden for psykiatrisk forskning er velkomne.

I Psykiatrisk Forskerakademi er vi både:

  • læger
  • sygeplejersker
  • psykologer
  • folkesundhedsvidenskabelige og
  • studerende.

Inkluderende miljø og supplement til vejledning

Vores mission er at skabe et inkluderende og understøttende miljø, hvor vi kan lære af hinanden. Hvis du er ung forsker i psykiatrien, der søger et sted at dele dine tanker, ideer og måske udfordringer om forskning, så er du kommet til rette sted. Uanset om du har spørgsmål om, hvor du skal begynde, eller hvordan du bedst kan håndtere de forskellige faser af forskningsprocessen, kan Psykiatrisk Forskerakademi give dig muligheden for sparring. Vi er et supplement til den vejledning du måtte få fra dine vejledere. Hvis du ikke er startet på forskning endnu, kan vi ofte guide dig hen til en vejleder. Deltagelse i akademiet kan hjælpe dig med at skabe netværk lokalt og internationalt, for eksempel på vores workshops.

Møder i akademiet

Vi mødes cirka hver 3. uge. Emnerne er ’Scientific writing’ og ’Yngre forskere’.

Scientific writing

Vi drøfter et manuskript, som et af medlemmerne har sendt rundt. Vi giver anerkendende og konstruktiv feedback med det formål at optimere manuskriptet.

Yngre forskere

Vi drøfter litteratur, der handler om at skrive videnskabelige artikler, og vi øver os i at præsentere for hinanden, når vi skal på konferencer. Desuden holder vi også oplæg for hinanden om forskellige interessante emner.

Adresse

Psykiatrisk Forskerakademi

J. B. Winsløws Vej 28, indgang 228, 5000 Odense C


Kontakt

Rikke Wesselhöft

Leder af Psykiatrisk Forskerakademi og forskningsleder


Helle Bay Andersen

Sekretær for Psykiatrisk Forskerakademi

Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, Odense


APPFWU01V