Skip til primært indhold

Sindssyg God Søndag

Søndag den 27. august bliver sindssyg god. Hygge, gøgl og samtidig tid til refleksion i selskab med blandt andet forfatterne Olav Hergel og Ane Riel. Sindssyg God Søndag afvikles som en del af trekantområdets festuge.

                         

Fællessang, teaterworkshop, drop-in cirkus, løgnagtig vandring i Teglgårdsparken med myter og mærkelige historier og masser af musik. Sindssyg God Søndag den 27. august bliver rig på underholdning, fest og musik for hele familien. Men der vil også være mulighed for at fordybe sig i litteratur og historie, hvor sindet er i centrum.

Samtalesalon – Litteraturen og sindet

To prisvindende danske forfattere, Olav Hergel og Ane Riel inviterer til samtalesalon på Sindssyg God Søndag. Det er begge forfattere, der på hver sin måde i sit forfatterskab skildrer sindet og det emne mødes de om i en samtale, der helt sikkert bliver indholdsrig og spændende at lytte til.

Olav Hergel er kendt for sine mange år indenfor journalistikken, hvor han har dækket indvandrer- og flygtningestof og dette emne har i høj grad præget hans forfatterskab. Lige nu er han aktuel med erindringsromanen, ”Jeg husker dagen som lys”, hvor han fortæller om det at vokse op med en mor, der er psykisk syg og om at leve med OCD.

Ane Riel har udgivet en række anmelderroste bøger. Senest har hun udgivet novellesamlingen ”Små stød”. Her skildrer hver novelle et af livets ’stød’, der påvirker os i livet. Ane Riel er kendt for at skildre personer med en kompleks personlighed og der er ikke meget ’leverpostej’ over hendes karakterer.

Sjove løgnehistorier, rigtige sande historier og et historisk tilbageblik

Dagen byder på flere muligheder for at få et historisk perspektiv på vores samfunds håndtering og behandling af sindslidelser. Der er den gakkede og sjove rundtur, hvor skuespiller Emil Nygård underholder med vandrehistorier om Teglgårdsparken og med humor serverer den ’ægte’ historie om stedet. Det bliver måske ikke helt efter historiebøgerne, men det bliver helt sikkert underholdende.

Der er dog også mulighed for at få en mere seriøs indføring i stedets historie, hvor en vandring i parken inviterer til en rundtur i hospitalets første tid og museumsleder Maiken Nørup fortæller om tankerne bag Middelfart Museums ’MIND’ – et nyt museum med fokus på psykisk sygdom og mental trivsel.

Eller hvad med at låne en levende bog? De levende bøger gemmer på forskellige diagnoser og tilhørerne kan aktivt ’læse’ bogen med spørgsmål til den person, der står ’bag bogen’.

Tid og sted

Sindssyg God Søndag finder sted den 27. august ved Teglgårdsparken, 5500 Middelfart fra klokken 11 til 16. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Dagen er arrangeret af Psykiatrien i Region Syddanmark, Middelfart Museum og Middelfart Kultur & Bibliotek i anledningen af Trekantsområdets Festuge. Samarbejdet viser, at samtaler om psykisk sygdom kan gå hånd i hånd med musik, workshops og underholdning.

Arrangementet er gratis.

Læs mere her.

SGS tema1       

APPFWU02V