Skip til primært indhold

Hvad er vigtigt for dig: Ring direkte til psykiatri-direktionen

I anledning af den årlige "Hvad er vigtigt for dig?" dag, den 6. juni, har patienter og pårørende mulighed for at ringe ind og få en snak med den øverste ledelse i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Den direkte linje til direktionen er en fast del af programmet, når Psykiatrien i Region Syddanmark markerer den internationale opmærksomhedsdag "Hvad er vigtigt for dig?".

Patienter og pårørende kan ringe til:

  • Anne Mette Vind
    Sygeplejefaglig direktør
    Ring på nummer: 20 26 92 16 i tidsrummet kl. 8-9

  • Charlotte R. Josefsen
    Administrerende  sygehusdirektør
    Ring på nummer: 29 17 70 35 i tidsrummet kl. 11-13.30.

Hvad er vigtigt for dig?

"Hvad er vigtig for dig" dagen sætter fokus på behovet for at møde patienten, ikke bare som en sygdom – men som et helt menneske med individuelle vaner, behov og ønsker.

Det er særligt vigtigt i psykiatrien, hvor der ofte er behov for at sikre behandling og støtte, også i patientens hverdag.

- "Vigtigt for dig" dagen kan være med til at inspirere os til at være åbne og nysgerrige i vores møde med patienten.

Det er vigtigt, at det er patienten selv sammen med de pårørende, der er med til at pege på, hvad der skal til for at skabe gode rammer for behandlingen og trivsel på den lange bane, siger sygeplejefaglig direktør Anne Mette Vind.

Alle bidrag på dagen tages med videre i dialogen med patienter og pårørende om, hvordan vi bliver bedre til at gøre det, der er bedst for den enkelte. Psykiatrisygehuset arbejder med inddragelse på flere niveauer.

Der er patient- og pårørenderåd i alle sygehusets afdelinger, og der arbejdes med løsninger, som Fælles Beslutningstagen. Metoden skal bidrage til, at patienten og de pårørende bliver inddraget i de vigtige beslutninger i eget forløb.

- Vi forsøger kontinuerligt at styrke patienten og den pårørendes rolle i forløbet. Det har bl.a. ført til etableringen af Center for Pårørendeinddragelse. Medinddragelse og fælles beslutningstagen er et centralt fokusområde i psykiatriplanen for de kommende år, siger administrerende sygehusdirektør Charlotte R. Josefsen.

Vær med i afdelingen

Dagen markeres også med lokale aktiviteter i psykiatriens afdelinger, bl.a. i Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa, hvor personalet gør dagen festlig med udsmykning og lidt sødt til ganen.

Og i Lokalpsykiatri Brørup, hvor dagen markeres sammen med socialpsykiatrien i Vejen Kommune, fordi det ofte er samarbejdet på tværs, der skaber de bedste rammer for den enkelte patients behandling og trivsel.

Erfaringerne viser, at "Vigtigt for dig dagen" kan give anledning til nogle anderledes snakke, end dem, der normalt er rum for i den travle hverdag.

Om "Hvad er vigtigt for dig"

"Hvad er vigtig for dig" markeres over hele verden. På få år er mere end 49 lande blevet en del af bevægelsen. Danmark kom for alvor med for et par år siden og dagen markeres i dag i hele sygehusvæsenet.

Læs mere

APPFWU01V